Electrica are trei noi membri în Consiliul de Administraţie

A.I.
Ziarul BURSA #Companii /

Radu Mircea Florescu, Dragoş Andrei şi Nicolae Havrileţ sunt noii membri ai Consiliului de Administraţie al companiei Electrica (EL), după votul acţionarilor distribuitorului şi furnizorului de energie electrică din adunarea de ieri, se arată într-o notificare a emitentului publicată pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Durata mandatului administratorilor aleşi va fi egală cu perioada care a rămas până la expirarea mandatului aferent poziţiilor vacante, respectiv până la 27 aprilie 2022", se arată în comunicatul Electrica.

Cele trei poziţii au devenit vacante ca urmare a renunţării la mandat a următorilor administratori: Arielle Marie Malard de Rothschild, Willem Jan Antoon Henri Schoeber şi Elena Doina Dascălu.

Din Consiliul de Administraţie al Electrica, compus din şapte membri, mai fac parte: Valentin Radu, Gicu Iorga, Ramona Ungur şi Bogdan Iliescu.

Recent, administratorii companiei au desemnat-o pe Georgeta Corina Popescu în funcţia de Director General al Electrica, începând cu data de 1 februarie 2019, pentru un mandat de patru ani.

După primele nouă luni ale anului trecut, distribuitorul şi furnizorul de energie electrică a obţinut un profit net consolidat de circa 315 milioane lei, ceea ce reprezintă o creştere cu 220 milioane lei faţă de cel obţinut în aceeaşi perioadă a anului 2017.

Cel mai important acţionar al societăţii este Statul Român, prin Ministerul Energiei, cu o deţinere de 48,78%. Electrica are o valoare de piaţă la BVB de 3,39 miliarde de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS