Dezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţiiDezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţii

Elliott vrea reducerea mandatului administratorului FP la doi ani

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Manchester Securities Corp., reprezentantul fondului americam de investiţii Elliott Associates în acţionariatul Fondului Proprietatea (FP), propune ca durata mandatului societăţii care administrează Fondul să fie redusă la doi ani, de la patru ani, cât este în prezent, potrivit unei solicitări de completare a convocatorului Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) programată pentru 22/25 noiembrie. Actualul contract de administrare al FP nu prevede o procedură clară pentru evaluarea performanţei administrării portofoliului şi a gradului de realizare a obiectivelor acestuia, consideră Manchester. "Pentru a optimiza evaluarea administrării portofoliului, pentru a asigura diligenţa maximă a administratorului unic şi pentru a permite o protecţie mai bună a Societăţii şi a drepturilor şi intereselor acţionarilor, Manchester Securities Corp. consideră că durata mandatului administratorului unic al Societăţii ar trebui să fie redusă de la durata actuală de patru ani", precizează solicitarea transmisă.

De asemenea, reprezentantul Elliott mai propune ca modificările aduse contractului de investiţii sau, după caz, noul contract să includă criterii de performanţă "adecvate", împreună cu posibilitatea de a remunera sau înceta mandatul administratorului.

Manchester Securities mai doreşte ca, dacă este permis de legea şi reglementările aplicabile, onorariul total care ar urma să fie plătit către Franklin Templeton să includă un onorariu de bază în funcţie de capitalizarea de piaţă a FP şi un onorariu suplimentar variabil în funcţie de valoarea distribuirilor excepţionale către acţionari.

În plus, Manchester Securities susţine că data de 10 decembrie 2013 nu este potrivită pentru reducerea capitalului social subscris al FP, din cauza termenului de realizare a procesului, care poate să dureze câteva luni, până la implementarea efectivă, motiv pentru care propune schimbarea acesteia cu data de 31 ianuarie 2014. "Manchester Securities Corp. consideră că o diferenţă semnificativă de timp între data de înregistrare şi data efectivă a plăţii şi în special la sfârşitul exerciţiului financiar al multor acţionari instituţionali nu este optimă", potrivit solicitării.

Fondul Proprietatea desfăşoară un plan de răscumpărare accelerată a acţiunilor proprii la preţul de 1 leu/titlu.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. sa-l puan pe Bilteanu administrator daca vor performanta.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS