ELZBIETA BIENKOVSKA, COMISAR EUROPEAN:Turismul, parte importantă în noul buget UE 2021-2027

Ziarul BURSA #Companii #Turism /

Turismul, parte importantă în noul buget UE 2021-2027

O parte importantă din viitorul buget al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 va fi destinată sectorului turistic, care trebuie să facă faţă revoluţiei digitale, a declarat, ieri, la Bucureşti, Elzbieta Bienkovska, comisar european pentru piaţa internă, IMM-uri, antreprenoriat şi turism, la conferinţa "Connecting Europe through Innovation", potrivit Agerpres.

Domnia sa a declarat: "Suntem aproape să discutăm noul buget al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 şi turismul va fi o parte importantă. Cred că din partea noastră, din partea Comisiei Europene, noi încercăm să promovăm sectorul turis-mului să treacă prin această revoluţie digitală. Iar cuvântul crucial este "cooperarea' între instituţii europene, autorităţi naţionale şi locale şi industrie. Cu toţii trebuie să lucrăm împreună".

Elzbieta Bienkovska a amintit că, pe 11 aprilie, a fost lansat concursul "Capitala turismului inteligent", în cadrul căruia vor fi selectate două oraşe, în luna noiembrie.

Oficialul european a adăugat: "Exis-tă oportunităţi la nivel european prin autorităţile naţionale sau care vin direct de la Bruxelles. Lucrăm să creăm un cadru pentru sectorul turismului, pentru a crea joburi, pentru a fi inovativi şi să facem o dezvoltare durabilă. Important este să ne amintim şi să ne gândim la cei care locuiesc în zonele turistice şi care nu-şi mai doresc turişti, ceea ce devine o problemă când vorbim de conectarea vizitatorilor".

Elzbieta Bienkovska consideră că strategia de dezvoltare turistică a unei ţări trebuie să fie corelată şi cu celelalte strategii, precum cea industrială.

Comisarul european a mai precizat: "Dacă vorbim de România, aceasta şi-a dublat cifra de vizitatori. Aş vrea să avem un sector turistic în toate documentele noastre, inclusiv în strategia industrială, apoi să abordăm acest sector în diverse legislaţii".

Potrivit domniei sale, este nevoie de un efort în plus în Europa pentru a se crea produse şi joburi inovative. "Trebuie să vedem oportunităţile în era digitală, în ceea ce priveşte IMM-urile. Foarte multe dintre ele sunt companii mici, care nu au departament juridic şi e dificil să vadă oportunităţile", a mai spus Bienkovska.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS