Gala BURSA 2018

Enel devine operator în Japonia pe piaţa de echilibrare a reţelei

A.C
Companii /

Enel devine operator în Japonia pe piaţa de echilibrare a reţelei

Enel X, noua divizie de servicii energetice avansate a grupului Enel, a câştigat, prin intermediul subsidiarei sale americane EnerNOC, companie specializată în soluţii de echilibrare a reţelei prin gestionarea consumului, o capacitate de 165 MW în resurse de reducere a consumului, în cadrul unei licitaţii pentru capacităţi de echilibrare iniţiate de un grup japonez de companii de utilităţi, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

În comunicat se precizează: "Câştigarea licitaţiei confirmă poziţia de lider a Enel, compania fiind cel mai mare operator independent pe piaţa soluţiilor de echilibrare a reţelei prin gestionarea consumului din Japonia. Totodată, grupul aproape că îşi triplează capacitatea centralei electrice virtuale de pe piaţa japoneză şi va ajunge la o capacitate de 165 MW, de la 60 MW în prezent, echivalentul unei cote de piaţă de 17% atunci când noile programe vor fi operaţionale, în iulie 2018".

Francesco Venturini, Directorul Enel X, a declarat: "Câştigarea acestei licitaţii consolidează prezenţa noastră tot mai puternică pe piaţa soluţiilor de echilibrare a reţelei prin managementul consumului şi vine la scurt timp după succesul nostru din cadrul primei licitaţii pe piaţa de capacităţi din Irlanda. Totodată, confirmă şi poziţia noastră de lider în furnizarea serviciilor avansate de management al energiei".

Suntem încântaţi că prin intermediul acestei licitaţii avem ocazia să punem la dispoziţia pieţei japoneze de energie, care devine tot mai competitivă, expertiza noastră în servicii care să susţină furnizarea stabilă de electricitate în ţară, a adăugat acesta.

În urma câştigării acestei licitaţii, Enel va gestiona cererea de energie electrică a unor consumatori industriali şi comerciali de mari dimensiuni, conectaţi la reţelele companiilor de utilităţi, informându-i pe aceştia de nevoia de reducere sau creştere a consumului de energie, prin crearea unei rezerve care să asigure echilibrul şi să sporească stabilitatea reţelei, potrivit sursei citate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - cel mai mare proiect de mediu
Cotnari
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită