Enel, investiţii de 27,5 miliarde de euro

A.P.
Companii /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Grupul italian de utilităţi Enel va investi 27,5 miliarde de euro în următorii trei ani, în creştere cu 12% faţă de perioada anterioară, iar aproximativ 42% din sumă va merge către zona resurselor regenerabile, conform strategiei 2019-2021, prezentată azi de oficialii grupului în cadrul evenimentului Capital Markets Day.

Creşterea investiţiilor va fi susţinută, în principal, prin dezvoltarea şi gestionarea activelor şi a zonei de clienţi.

Dintr-un total de circa 16,5 miliarde de euro alocaţi pentru dezvoltarea activelor, aproximativ 10,6 miliarde de euro vor fi investiţi în surse regenerabile de energie, noul motor de creştere al Grupului.

Conform planului de afaceri pentru următorii trei ani, 42% din investiţii vor fi dedicate resurselor regenerabile, 40% vor fi investite în reţele, 5% în afacerile cu amănuntul, 4% pentru dezvoltarea Enel X, iar 9% se vor orienta către zona de energie termică.

"Din 2015 ne-am atins toate obiectivele printr-o îmbunătăţire semnificativă a fluxului de numerar generat, care, combinat cu o accelerare a creşterii, ne-a permis să mărim remunerarea acţionarilor, dividendul pe acţiune crescând de la 0,16 euro la 0,28 euro în 2018 şi să ne extindem ponderea dividendelor din profit, pe care ne propunem să o păstrăm stabilă, la 70%, în perioada planificată", a declarat astăzi Francesco Starace, CEO Enel, conform Agerpres.

În perioada planificată, grupul intenţionează să majoreze capacitatea pentru energie regenerabilă cu 11,6 GW, ceea ce ar putea contribui la obţinerea unei creşteri a EBITDA cu aproximativ 1 miliard de euro.

Potrivit strategiei, creşterea pe zona energiilor regenerabile va fi cuplată cu o reducere a capacităţii termice de generare de aproximativ 7 GW, astfel că în anul 2021 se aşteaptă ca 62% din producţia de energie a Grupului Enel să fie fără emisii, în creştere faţă de 48% în acest an.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS