Enel X România investeşte 15-20 milioane euro în infrastructura de încărcare eletrică

R.R.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Marius Chiriac: "Primele puncte de încărcare vor fi instalate în 2019 în Bucureşti, Timişoara şi Constanţa".

Marius Chiriac: "Primele puncte de încărcare vor fi instalate în 2019 în Bucureşti, Timişoara şi Constanţa".

Enel X România urmează să inves-tească între 15 şi 20 de milioane de euro într-un plan de dezvoltare a infrastructurii pentru mobilitatea electrică, care vizează instalarea a aproximativ 2.500 de puncte de încărcare în toate regiunile ţării noastre, în perioada 2019-2023, a anunţat, ieri, compania.

Marius Chiriac, director al Enel X România, a declarat: "Primele puncte de încărcare vor fi instalate în 2019 în Bucureşti, Timişoara şi Constanţa. Planul acoperă toate zonele Româ-niei, astfel încât poziţionarea şi instalarea infrastructurii de încărcare să fie adaptată creşterii gradului de utilizare a vehiculelor electrice la nivelul gospodăriilor, al instituţiilor, precum şi în rândul companiilor, ca urmare a cererii pentru flote. Circa 300 de puncte încărcare urmează să fie instalate în 2019".

Conform domniei sale, în prezent, la noi în ţară sunt circa 1.500 - 1.700 de maşini electrice noi, iar diferite studii arată că numărul acestora va ajunge, în 2050, la 80.000 până la 250.000.

Potrivit domnului Chiriac, o persoa-nă care ar utiliza o maşină electrică va suporta, pentru încărcarea bateriei un cost de până la 45% din costul lunar necesar alimentării cu carburanţi.

Conform comunicatului, infrastructura care va fi dezvoltată la noi în ţară se bazează pe soluţiile de încărcare noi, inteligente, ale diviziei globale Enel X. Acestea sunt echipamente modulare, scalabile, livrabile "la cheie" către consumatorii individuali, companii şi instituţii, au mai spus reprezentanţii companiei, adăugând că este prevăzută instalarea de staţii cu putere de 22 kW (Quick), 50 kW (Fast) şi peste 150 kW (Ultrafast).

Reprezentanţii Enel X România au spus, ieri, că discută cu municipalităţile pentru a stabili acorduri de colaborare pe termen lung cu acestea.

Comunicatul notează: "Compania oferă un serviciu similar municipalităţilor care sunt interesate de îmbunătăţirea calităţii aerului prin încurajarea mobilităţii electrice. Enel X România va sprijini autorităţile locale să identifice cele mai bune soluţii, iar apoi va instala infrastructura de încărcare şi va asigura mentenanţa acesteia fără costuri pentru primării, pe locurile de parcare aflate pe domeniul public".

Conform reprezentanţilor, Enel X România va oferi serviciul de instalare de infrastructură de încărcare către "Partenerii de Reîncărcare", precum centre comerciale, supermarketuri, res-taurante şi hoteluri care doresc să atragă utilizatorii de vehicule electrice. Instalarea şi mentenanţa infrastructurii de încărcare nu presupune costuri pentru Partenerii de Reîncărcare, în schimbul punerii la dispoziţie a locurilor de parcare, au mai precizat aceştia.

Enel X România este o companie membră a Enel X, divizia de servicii avansate de energie a Grupului Enel.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS