Enel X România investeşte 20 de milioane euro în infrastructură

E.A.
Companii /

Enel X România investeşte 20 de milioane euro în infrastructură

Enel X România, divizia de servicii avansate de energie a Grupului Enel, a lansat cel mai mare plan de dezvoltare de infrastructură pentru mobilitatea electrică din ţară. Planul vizează instalarea a circa 2.500 de puncte de încărcare în toate regiunile României, în perioada 2019-2023, în urma unor investiţii totale de 15 până la 20 de milioane de euro.

"Enel X România se angajează să ofere posesorilor şi flotelor de vehicule electrice posibilitatea de a se deplasa în toată ţara, de la nord la sud şi de la est la vest, fără să se îngrijoreze unde vor găsi următorul punct de încărcare. Prin acest plan ambiţios de dezvoltare a unei infrastructuri extinse de încărcare în următorii cinci ani, vom contribui la un transport mai curat şi mai sustenabil în toată România," a declarat Marius Chiriac, Director al Enel X România, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei noastre.

Primele puncte de încărcare vor fi instalate în 2019 în Bucureşti, Timişoara şi Constanţa. Planul acoperă toate zonele României, astfel încât poziţionarea şi instalarea infrastructurii de încărcare să fie adaptată creşterii gradului de utilizare a vehiculelor electrice la nivelul gospodăriilor, al instituţiilor, precum şi în rândul companiilor, ca urmare a cererii pentru flote. Circa 300 de puncte încărcare urmează să fie instalate în 2019.

"Enel X România va oferi serviciul de instalare de infrastructură de încărcare către 'Partenerii de Reîncărcare', cum ar fi centre comerciale, supermarketuri, restaurante şi hoteluri care doresc să atragă utilizatorii de vehicule electrice. Instalarea şi mentenanţa infrastructurii de încărcare nu presupune costuri pentru Partenerii de Reîncărcare, în schimbul punerii la dispoziţie a locurilor de parcare", se arată în comunicat.

Compania oferă un serviciu similar municipalităţilor care sunt interesate de îmbunătăţirea calităţii aerului prin încurajarea mobilităţii electrice. "Enel X România va sprijini autorităţile locale să identifice cele mai bune soluţii, iar apoi va instala infrastructura de încărcare şi va asigura mentenanţa acesteia fără costuri pentru primării, pe locurile de parcare aflate pe domeniul public", potrivit comunicatului.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Excepțional!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS