Engie preia o companie energetică din Brazilia

A.M.
Companii /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Subsidiara braziliană a companiei de utilităţi Engie SA ia în considerare depunerea unei oferte pentru preluarea firmei energetice locale CESP Companhia Energetica de Sao Paulo, a anunţat Eduardo Sattamini, director general al Engie Brasil Energia SA, transmite Reuters.

Engie analizează preluarea CESP.

"Este un activ interesant", a declarat Eduardo Sattamini.

Acesta a adăugat că negocierile exclusive dintre Engie şi compania petrolieră controlată de stat Petroleo Brasileiro SA pentru achiziţionarea operatorului de gazoducte Transportadora Associada de Gas (TAG) au fost suspendată în urma deciziei Curţii Supreme, care a cerut ca toate privatizările să fie aprobate în prealabil de Congres.

În ultimii ani, marile companii de utilităţi s-au concentrat pe investiţii în America Latină, unde piaţa creşte într-un ritm mai rapid decât în Europa. Sectorul energiei din Brazilia trece printr-un proces de consolidare, mulţi jucători locali scoţându-şi activele la vânzare pentru a-şi reduce datoriile, într-o perioadă de înăsprire a creditării, relatează Agerpres.

În aprilie, postul francez de televiziune BFM Business anunţa, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că Engie analizează o posibilă ofertă de preluare a Energias de Portugal (EDP), o companie care are active importante în SUA şi Brazilia.

Recent o sursă din apropierea Consiliului de Administraţie a declarat că Engie analizează o serie de posibile mari achiziţii, o modificare a strategiei după vânzarea unor active în valoare de aproximativ 15 miliarde de euro, mai informează Agerpres.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită