Engie vrea să preia o reţea de gazoducte în Brazilia

T.T.
Companii /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Petrobras, compania braziliană controlată de stat, şi Engie SA ar urma să finalizeze, săptămâna viitoare, acordul privind vânzarea Transportadora Associada de Gas SA (TAG), care deţine 4.500 de kilometri de gazoducte, a anunţat, astăzi, publicaţia Valor Economico, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters.

Discuţiile exclusive dintre Petroleo Brasileiro SA (Petrobras) şi Engie pentru reţea de gazoducte TAG, întrerupte de deciziile tribunalului, au fost reluate luna trecută.

Conform procesului de vânzare decis de Curtea de audit a Braziliei, alte două grupuri vor putea participa la licitaţie, atât timp cât acceptă contractul de vânzare negociat cu Engie. Unul dintre grupuri este compus din firmele Macquarie Bank (Australia), CPPIB (Canada) şi GIC Pte Ltd (Singapore), celălalt din EIG Partners şi fondul suveran de investiţii Mubadala Investment Co.

Reprezentanţii Petrobras nu au dorit să comenteze informaţia.

Tranzacţia TAG face parte din programul de vânzare a unor active în valoare de 21 de miliarde dolari, în perioada 2017-2019, deoarece Petrobras vrea să-şi reducă datoria record de 95 de miliarde de dolari - cea mai mare din industria globală a petrolului.

Engie vrea să se extindă în Brazilia prin achiziţii şi va evalua activele scoase la vânzare de Eletrobras, a afirmat recent Mauricio Bahr, şeful operaţiunilor locale.

"Suntem deschişi la oportunităţi, dar întotdeauna într-un mod conservativ şi respectând disciplina financiară. Datoria noastră în Brazilia este scăzută şi avem spaţiu de manevră", a declarat Mauricio Bahr. Acesta a adăugat: "Va trebui să căutăm active, suntem interesaţi de firmele de distribuţie".

Sectorul energiei din Brazilia trece printr-un proces de consolidare, mulţi jucători locali scoţându-şi activele la vânzare pentru a-şi reduce datoriile, într-o perioadă de înăsprire a creditării.

Distribuţia energiei este unul dintre sectoarele care trec printr-o perioadă de consolidare. În prezent, numărul operatorilor este prea mare, apreciază analiştii.

Engie şi Eletrobras sunt partenere în câteva proiecte, inclusiv în barajul hidroelectric Jirau, construit în mijlocul junglei amazoniene, cu o capacitate de generare de 3.750 megawaţi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS