E.ON, în vizorul Ungariei pentru că oferă gaze mai ieftine decât firma locală de stat

Ziarul BURSA #Companii /

E.ON, în vizorul Ungariei pentru că oferă gaze mai ieftine decât firma locală de stat

Partidul Fidesz, care a câştigat alegerile din Ungaria pentru că şi-a concentrat campania pe reducerea preţului utilităţilor, este în prezent într-o dispută pre-electorală cu grupul energetic german E.ON SE, care oferă gaze naturale la preţuri mai mici decât compania maghiară de stat, transmite Bloomberg, conform Agerpres.

Divizia E.ON din Ungaria oferă, în anumite condiţii, posibilitatea gospodăriilor din ţară să facă economii "de cel puţin" 13.000 de forinţi (51 de dolari) pe an dacă schimbă furnizorul şi renunţă la compania de stat.

În replică, vicepreşedintele Fidesz, Szilard Nemeth, a apreciat că oferta grupului german reprezintă un amestec în campania pentru alegerile parlamentare. În opinia lui Nemeth, E.ON se implică în disputa politică de partea Bruxelles-ului, care vrea să liberalizeze complet piaţa în fiecare stat membru UE.

Oferta celor de la E.ON coincide cu campania demarată de premierul Viktor Orban care vrea să obţină al treilea mandat consecutiv la alegerile din aprilie, după ce în urmă cu patru ani a obţinut o victorie zdrobitoare. Sub conducerea lui Viktor Orban, Executivul de la Budapesta a promovat reduceri de preţuri la utilităţi, precum şi achiziţionarea companiilor străine astfel încât în prezent statul este cel mai mare furnizor de gaze naturale către gospodăriile din Ungaria. În ultima perioadă, însă, Orban a schimbat tema de campanie, renunţând la salarii şi preţul gazelor naturale pentru o campanie împotriva imigranţilor şi a miliardarului George Soros.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro