E.ON România şi CERT-RO vor colabora pentru creşterea securităţii cibernetice a reţelelor de electricitate

D.I.
Companii #Energie /

E.ON România şi CERT-RO vor colabora pentru creşterea securităţii cibernetice a reţelelor de electricitate

E.ON România şi Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică CERT-RO au încheiat un protocol de colaborare care are ca principal scop schimbul de informaţii în domeniul securităţii cibernetice, susţinerea campaniilor de conştientizare a riscurilor din domeniul securităţii cibernetice, precum şi facilitarea schimbului de experienţă între specialişti, se arată într-un comunicat remis Redacţiei.

Frank Hajdinjak, CEO E.ON România, a declarat: "Luăm foarte în serios riscurile asociate unor incidente sau atacuri cibernetice. Sistemele digitale din reţelele noastre de distribuţie a energiei electrice pot fi ţinta unor astfel de atacuri cu consecinţe potenţiale deosebit de serioase asupra securităţii furnizării, precum şi cu pagube însemnate pentru companie. Totodată, suntem conştienţi de obligaţiile care ne revin în privinţa protejării sistemelor energetice care oferă servicii esenţiale, precum şi a datelor colectate şi administrate".

Reprezentanţii E.ON afirmă că potrivit specialiştilor, "odată cu creşterea rolului tehnologiilor digitale în infrastructura energetică cele mai mari riscuri la adresa sistemelor sunt reprezentate de atacurile cibernetice. Studiile de piaţă arată că, în cea de-a doua jumătate a anului trecut, cel mai mare număr de atacuri cibernetice a avut loc împotriva organizaţiilor din domeniul energiei şi împotriva integratorilor de sisteme industriale de control".

Potrivit sursei citate, prin protocolul încheiat cu E.ON, CERT-RO îşi extinde reţeaua de parteneri din sectorul energetic, în contextul transpunerii în legislaţia naţională a Directivei privind adoptarea de măsuri pentru un nivel comun ridicat de securitate a reţelelor şi a sistemelor informatice în Uniunea Europeană (Directiva NIS).

Referitor la acest pachet legislativ, comunicatul mai precizează: "Legea de transpunere va impune măsuri minime de securitate şi cerinţe de notificare operatorilor de servicii din mai multe sectoare esenţiale: energie, transporturi, utilităţi, sistemul bancar, sănătate, pieţe financiare şi infrastructuri digitale".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită