E.ON va cumpăra active ale Innogy, reconfigurând sectorul energetic german

D.I.
Companii #Energie /

E.ON va cumpăra active ale Innogy, reconfigurând sectorul energetic german

Compania E.ON a convenit preluarea Innogy de la grupul rival RWE, într-un acord care evaluează compania achiziţionată la 22 de miliarde de euro şi care transformă industria energetică germană, în tranziţia ei spre energia regenerabilă, relatează Bloomberg, citat de News.ro.

Într-un acord complex care implică acţiuni şi un schimb de active, E.ON va obţine operaţiunile de retail şi reţelele energetice ale ambelor companii, în timp ce RWE va avea în proprietate activităţile de generare a energiei regenerabile, precum şi o participaţie mare la E.ON.

Comunicatul a fost publicat după ce Bloomberg News a relatat, citând persoane apropiate situaţiei, că cele două companii sunt în negocieri avansate.

Acest acord continuă transformarea grupurilor RWE şi E.ON, începută de strategia cancelarului Angela Merkel de a reorienta industria energetică spre energia regenerabilă în locul energiei nucleare sau fosile.

În trecut unele dintre cele mai stabile generatoare de profit din Germania, cele două companii de utilităţi au fost nevoite să revizuiască în scădere activele cu miliarde de euro şi să se divizeze, după ce preţurile en-gros ale energiei s-au prăbuşit.

În cadrul acordului, E.ON cumpără întreaga participaţie de 76,8% a RWE la Innogy, în timp ce RWE primeşte 16,7% din acţiunile E.ON.

Grupul E.ON va face la rândul său o ofertă pentru cumpărarea deţinerilor acţionarilor minoritari ai Innogy, la preţul de 40 de euro pe acţiune, evaluând compania la circa 22 de miliarde de euro.

De asemenea, RWE va obţine participaţiile minoritare ale E.ON la două centrale nucleare, afacerile Innogy de stocare a gazelor şi participaţia Innogy la un furnizor austriac de energie.

Potrivit sursei citate, RWE va plăti în numerar 1,5 miliarde de euro grupului E.ON.

Tranzacţia va avea loc în mai multe etape şi va depinde de acordul autorităţilor de reglementare şi al consiliilor de administraţie ale celor două companii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită