ERDOGAN-DĂNCILĂ: "Dorim schimburi comerciale de 10 miliarde de dolari"

F.B.
Editorial /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Preşedintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, a declarat astăzi, la Ankara, într-o declaraţie comună cu prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, că ţinta celor două state în ceea ce priveşte cooperarea economică este atingerea unui nivel al schimburilor comerciale care să se situeze la 10 miliarde de dolari.

"Am început cu o întrevedere bilaterală unde am discutat ce am putea face pentru a dezvolta şi mai mult cooperarea noastră în viitorul apropiat. (...) Relaţiile economice şi comerciale constituie nivelul cel mai important din relaţiile noastre. În anul 2017, am avut o cifră de comerţ de aproximativ 6 miliarde de dolari şi ne dorim foarte mult ca anul acesta, această cifră să crească şi mai mult. Ţelul nostru este să atingem cifra de 10 miliarde de dolari de schimb comercial", a spus preşedintele Erdogan, în cadrul declaraţiilor comune cu premierul român.

El a adăugat că, în primele opt luni ale anului 2018, cifrele au crescut cu 23% faţă de anul trecut în aceeaşi perioadă.

"Împreună cu ţările terţe care participă, în România avem investiţii în valoare de 7 miliarde de dolari, investiţii făcute de către societăţi turceşti. În România sunt mai mult de 15.000 de societăţi turceşti care desfăşoară activităţi din sectorul bancar până la mass-media, de la construcţii până la producţia diferitelor produse. Bineînţeles că noi vom continua să ne susţinem, şi de acum încolo, investitorii să facă investiţii în România şi invers. Noi, în acelaşi timp, îi invităm pe prietenii noştri români să vină şi să facă investiţii în Turcia", a adăugat Erdogan.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS