Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

ESTIMĂRILE C&W ECHINOX PENTRU ANUL 2019:Dezvoltatorii vor livra 1,2 mil. mp de spaţii logistice

L.A.
Miscellanea #Construcţii /

Dezvoltatorii vor livra 1,2 mil. mp de spaţii logistice

Piaţa imobiliară locală a intrat într-un nou an de dezvoltare pe toate segmentele importante, investitorii având planuri pentru livrarea unor clădiri logistice, comerciale şi de birouri cu o suprafaţă cumulată de 1,2 milioane de metri pătraţi, un nou record pentru piaţa imobiliară locală. Spre comparaţie, anul trecut au fost livrate spaţii noi de circa 850.000 de metri pătraţi, potrivit datelor Cushman & Wakefield Echinox.

La finalul anului trecut, stocul spaţiilor de retail a depăşit 3,7 milioane de metri pătraţi, fiind aproape similar cu cel al spaţiilor de birouri, în timp ce stocul spaţiilor logistice se situa la circa 3,5 milioane de metri pătraţi. În 2019 este aşteptată livrarea a circa 600.000 de metri pătraţi de spaţii logistice şi industriale, peste 400.000 de metri pătraţi de birouri şi 200.000 de metri pătraţi de spaţii de retail. În Bucureşti vor fi daţi în folosinţă 300.000 de metri pătraţi de spaţii industriale şi 300.000 de metri pătraţi de birouri, în timp ce proiectele comerciale Colosseum şi Veranda Mall urmează a fi extinse cu o suprafaţă cumulată de aproximativ 25.000 de metri pătraţi.

Spaţii noi de retail vor fi livrate anul acesta şi în Sibiu, unde NEPI Rockcastle va finaliza proiectul Festival şi extinderea centrului comercial Shopping City Sibiu, dar şi în Timişoara, unde Iulius Group şi Atterbury vor inaugura extensia proiectului Iulius Mall. În perioada 2015 - 2018 piaţa locală de retail a crescut cu aproape 40%, iar centrele comerciale dominante au avut constant o rată de ocupare de aproape 100%, informează un comunicat de presă remis, astăzi, Redacţiei noastre.

Bogdan Marcu, Partener, Retail Agency, Cushman & Wakefield Echinox spune că "Evoluţia pozitivă a vânzărilor din ultimii ani, coroborată cu creşterea salariului mediu, au făcut ca majoritatea retailerilor să amplifice investiţiile în noi magazine, atât în pieţele principale, cât şi în cele secundare sau terţiare şi ne aşteptăm ca dezvoltarea acestora să fie accelerată şi în perioada următoare.", conform aceluiaşi comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS