Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

EUGEN TEODOROVICI: "Trebuie să construim alt model de fundamentare al politicilor europene"

V.D.
Macroeconomie /

Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, consideră că Uniunea Europeană (UE) are nevoie de un alt model de fundamentare al politicilor europene, în condiţiile în care funcția de stabilizare macroeconomică la nivelul uniunii trebuie să aibă în vedere în special interesele statelor afectate de deficit al ocupării pe piața muncii, a anunţat, astăzi, Ministerul Finanţelor. Teorodovici a participat, în 8 septembrie, la Viena, la o doua sesiune a reuniunii informale a Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare al UE (ECOFIN).

Discuțiile s-au axat pe aprofundarea Uniunii Economice și Monetare din perspectiva programului InvestEU și a instrumentelor privind consolidarea reformelor structurale și stabilizarea macroeconomică, propuse în următorul Cadru Financiar Multianual, dar și pe propunerile pentru impozitarea economiei digitale.

În cadrul reuniunii ECOFIN, Eugen Teodorovici a avut o întrevedere cu miniștrii de finanțe membri ai Partidului Socialiștilor Europeni (PES), prezidată de ministrul german al finanțelor, Olaf Scholz.

Discuțiile s-au axat pe marginea unei scheme europene de asigurare împotriva șomajului, iar ministrul român de finanțe si-a exprimat rezerva faţă de oportunitatea introducerii la nivelul UE a unei astfel de scheme.

"Familia PES este promotoare a solidarității la nivel european şi acest principiu trebuie avut în vedere şi în calibrarea unei funcții de stabilizare macroeconomică la nivelul Uniunii Europene. Numai că, declanșarea automată a unui asemenea instrument nu poate să ţină cont doar de criterii care avantajează unele state membre şi în special tot pe cele dezvoltate economic, în defavoarea celorlalte. În Europa Centrală și de Est, de exemplu, șomajul nu a înregistrat cote alarmante nici în perioada de criză, problema principală fiind migrația forței de muncă calificată către state mai prospere din Vestul Europei", a afimat ministrul.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. ''''Tu vorbesti...de politici europene !! Nu esti in stare sa elaborezi o politica interna si dai sfaturi...celor din UE. Las-o balta...populistule...cred ca nu-ti cunosti nici omologi tai din alte tari din UE....sau orasul in care se discuta........

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Hotie, program de guvernare psd

  Executant, teodorovikci

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS