13 iunie 2016
 
Irlanda de Nord s-a înscris apăsat pe lista scurtă a echipelor care nu se vor califica mai departe din grupe. Privind jocul acestei echipe m-am simțit ca într-o galerie de artă, unde am avut proasta inspirație să admir, minute în șir, caseta unde se află hidrantul. Aceasta pare a fi un tablou pentru un naiv cu miopie, dar specialiștii susțin că nu este, Irlanda de Nord își închipuie că joacă fotbal, dar vă asigur că nu o face. Dacă vă spun că această echipă a ajuns la Euro de pe locul 1, din aceeași grupă cu naționala noastră, las impresia că sunt cârcotaș și chiar nu este cazul. Polonia a câștigat meciul fără să forțeze și se pregătește pentru o dublă plină de substraturi istorico-sportive, cu Ucraina și Germania. Am remarcat câțiva jucători polonezi, dar nu îndrăznesc să le scriu numele, conțin atât de multe w, y, z, k încât îmi e teamă că se fracturează limba tastaturii și încă mai am nevoie de ea.
 
Croația a trecut de Turcia după un meci în care a ratat enorm și a pierdut destul de mult sânge. Bătaioase, cele două formații au lăsat impresia că abia sunt în faza reglajelor și abia din partea a doua vor arăta tot ce pot. Croații au trei chiftele la pasiv, în schimb turcii trebuie să iasă la luptă pe "burta goală".
 
Meciul dintre Ucraina și Germania (0-2) ne-a arătat care este diferența dintre o echipă bună și una mare. Echipa bună aleargă, combină, își creează ocazii, echipa mare face aceleași lucruri, dar și înscrie exact când este cazul. 
 
  Dan Nicolaie