04 iulie 2016
 
Islanda a fost luată în serios de Franța și acesta era cel mai rău lucru care i se putea întâmpla. Supraturați înaintea meciului de necazul pățit de o echipă pe care oricum nu o au la suflet, francezii i-au călcat în picioare în prima repriză pe islandezi. O întrebare pusă în presa franceză "putem fi la fel de proști ca englezii?" a definit cum nu se poate mai bine starea de spirit a "cocoșilor" înaintea acestui meci în care echipa lor avea totul de pierdut în cazul unui eșec, în timp ce o reușită este privită la prețul ei firesc, acela normal.
 
Precum proiectilele lansate de un tanc în mișcare, nici surprizele fotbalistice nu pot cădea de două ori în același loc. Islanda a avut parte de un miracol cu Anglia, dar asta a fost toată rația pentru acest turneu final. Dacă vor rămâne la fel de serioși, determinați și încrezători în forțele lor islandezii vor mai avea parte de satisfacții în viitorul apropiat.
 
Franța stă bine cu moralul înaintea finalei din semifinale, de altfel în toate fazele competiției am avut câte un meci de capăt de linie. Nici moralul germanilor nu este de neglijat după ce au ridicat bariera care până acum îi oprise pe la toate turneele finale: Italia. Iubitorii de surprize trebuie să-și concentreze toată simpatia pe Țara Galilor, mai ales că nimic nu pare jucat în meciul cu Portugalia.
 
Dacă s-ar găsi pe toate drumurile, minunile nu ar mai fi minuni, tocmai de aceea victoria Franței trebuie privită ca un medicament, poate ușor neplăcut, dar necesar. 
 
  Dan Nicolaie