EURODEPUTATUL CRISTIAN PREDA:"PSD vrea Antena 3 în grila de programe a Parlamentului European"

Valentin Busuioc
Media-Advertising #Media-Advertising /

Actualizare 19:03 Stolojan şi Marinescu: "Grupul PPE nu susţine înlocuirea Realitatea TV cu Antena 3"

Grupul Partidului Popular European (PPE) nu susţine înlocuirea Realitatea TV cu Antena 3 în grila recepţionată de legislativul comunitar, au declarat astăzi europarlamentarii PNL Theodor Stolojan şi Marian Jean Marinescu (foşti membri PDL), într-un comunicat trimis redacţiei.

Cei doi precizează că eurodeputaţii PNL nu au fost consultaţi, fiind înştiinţaţi de acest demers de către biroul chestorului. Politicienii precizează că ţara noastră are dreptul la doar două televiziuni acreditate, una fiind TVR, iar cealaltă Realitatea TV.

Vicepreşedintele PPE, Marian Jean Marinescu, a afirmat: "Un asemenea demers nu se poate face fără consultarea tuturor eurodeputaţilor români. Fiecare acţionează în funcţie de nivelul de educaţie politică pe care îl are. Am trimis imediat o solicitare chestorului, în care am cerut oprirea acestei proceduri. O astfel de decizie nu poate fi luată fără acordul PPE. Noi nu am fost întrebaţi. Momentan, procedura a fost suspendată, urmând ca luni să depunem documente oficiale prin care vom cere ca lucrurile să rămână exact aşa cum sunt acum".

La rândul său, liderul delegaţiei PNL, Theodor Stolojan, a arătat: "Realitatea TV este o televiziune de ştiri neutră. Antena 3 are afinităţi politice declarate. De aceea, consider demersul colegilor deputaţi socialişti lipsit de fair play. I-am explicat acest lucru si domnului chestor".

---

Actualizare 18:56 Cătălin Ivan (PSD): "Nu am fost consultat de colegi"

Eurodeputatul PSD Cătălin Ivan susţine că nu a fost consultat de colegii săi despre cererea privind înlocuirea postului Realitatea TV cu Antena 3 în Parlamentul European, scriu surse din presă.

Politicianul a declarat: "E un gest pripit, pentru că, dacă s-ar fi dorit să aibă şi Antena 3 la Bruxelles, era o discuţie. Dacă m-ar fi întrebat şi pe mine, le-aş fi spus că se vorbeşte despre lărgirea canalelor. Dacă e doar o încercare de a înlocui Realitatea cu Antena 3, pentru că e mai pe placul unora Antena 3 decât Realitatea, e o greşeala, pentru că noi, ca oameni politici, nu ar trebui să arbitrăm ce se întâmplă pe piaţa media".

---

PSD urmăreşte să introducă Antena 3 în grila de programe TV recepţionate în birourile de la Parlamentul European, a scris astăzi pe Facebook eurodeputatul PNL Cristian Preda (fost membru PDL), ataşând o fotografie cu lista de semnături, în acest scop, ale mai multor aleşi români din PE.

Pe listă, se regăsesc europarlamentarii Maria Grapini (fost ministru delegat pentru IMM-uri), Daciana Sârbu (soţia premierului Victor Ponta), Norica Nicolai, Dan Nica, Mircea Diaconu, Ioan Mircea Paşcu, Laurenţiu Rebega, Damian Drăghici şi Andi Cristea.

Cristian Preda a relatat: "Până acum, se prindeau Realitatea TV şi TVR Internaţional, iar numărul canalelor e limitat pentru România la două. Pesediştii nu mai suportă, probabil, să fie departe de Antena 3, când vin la Parlament, aşa că au semnat o petiţie prin care cer să-i vadă zilnic pe Mircea Badea & co. E neîndoielnic că nu doar românii, ci toţi cetăţenii europeni vor fi mult mai bine reprezentaţi dacă Daciana aude permanent glăsciorul Danei Grecu, iar Grapini - şoapta lui Gâdea!"

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. precum este băsescu intelectual. Jos cu mizeria aia. Și dacă nu avem nimic de pus în acel un loc liber, lângă TVR, să punem TVR2.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS