EUROPARLAMENTARUL MANFRED WEBER: Guvernul României "trebuie să înceteze punerea în pericol a luptei anticorupţie"

V.D.
Internaţional /

Manfred Weber (Sursa foto: Twitter)

Manfred Weber (Sursa foto: Twitter)

Europarlamentarul german Manfred Weber, lider al grupului PPE a declarat în plenul PE că schimbările din justiţie afectează nu doar candidatura României la spaţiul Schengen, ci şi pe ale Bulgariei şi Croaţiei, solicitând autorităţilor de la Bucureşti "să înceteze să pună în pericol lupta împotriva corupţiei", conform Digi 24.

"Vreau să subliniez că spaţiul Schengen aduce mai multă, nu mai puţină securitate. De aceea cerem Consiliului să facă paşii următori pentru a include Bulgaria şi Croaţia în Schengen. Au aşteptat mult timp şi este timpul să acţionăm. Şi mai vreau să cer Guvernului României să înceteze să pună în pericol lupta împotriva corupţiei, pentru că această situaţie afectează procesul luării de decizii în cazul Bulgariei şi Croaţiei", a declarat Manfred Weber, unul dintre cei susţinuţi de cancelarul german Angela Merkel pentru a prelua funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

El a ţinut să sublinieze că "toate cele trei ţări trebuie să aibă şansa de a se alătura spaţiului Schengen imediat".

În martie anul trecut, Weber s-a aflat la Bucureşti, inclusv pentru a discuta pe tema protestelor de stradă de la acel moment România.

"Este un semnal extrem de puternic pe care societatea civilă l-a dat faţă de lupta anticorupţie, faţă de ideea unui stat normal şi a domniei legii. Asta este ceea ce eu vreau să înţeleg şi să ascult societatea civilă şi partidele noastre partenere", spunea tunci Manfred Weber, adăugând: "Cred că treaba făcută în ultimele săptămâni de Klaus Iohannis ca preşedinte a fost foarte bună, de a ţine naţiunea unită. (...) Strada şi societatea civilă au câştigat, e un lucru bun".

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Dacă nu se trece INSTANT la S.U. E.,ĂȘTEA fac ţăndări U.E !!!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS