Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

Evaluarea Naţională se "simulează" din clasa a VII-a

Ziarul BURSA #Cultură /

Evaluarea Naţională se "simulează" din clasa a VII-a

Elevii se pregătesc pentru primele emoţii legate de examenele naţionale.

Monitorul Oficial a publicat ordinul minis­trului Educaţiei privind organizarea simulării Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului. La capitolul noutăţi notăm: elevii de clasa a VII-a vor susţine probele de la examenul naţional. Potrivit documentului, simularea Evaluării Naţionale se organizează pentru elevii claselor a VIII-a, la care participă şi elevii de clasa a VII-a. De asemenea, simularea probelor scrise la examenul de Bacalaureat se organizează pentru elevii claselor terminale ale liceului - a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă, la care participă şi elevii claselor a XI-a şi a XII-a seral/ frecvenţă redusă - învăţământ de masă.

Ministerul a aprobat calendarul organizării acestor simulări, disciplinele la care elevii vor susţine examen, precum şi lista temelor (materia) din care vor fi formulate subiectele.

Pentru clasa a VIII-a, MEN a stabilit că pe 11 martie va avea loc simularea la Limba şi literatura română, iar pe 12 martie la Matematică. Pe 13 martie este programată simularea la Limba şi literatura maternă, iar rezultatele vor fi afişate pe 22 martie. În ceea ce priveşte simularea Bacalaureatului, pe 18 martie elevii de liceu vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura română, 19 martie - limba şi literatura maternă, 20 martie - proba obligatorie a profilului, 21 martie - proba la alegere a profilului şi specializării (se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a), iar rezultatele vor fi afişate pe 29 martie. Rezultatele obţinute la simularea Evaluării Naţionale şi Bacalaureatului sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat, prin dis­cuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul Consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog. Ministerul Educaţiei precizează că aceste simulări sunt organizate pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv ale unui examen de Bacalaureat şi cu scopul de a optimiza rezultatele obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/ liceale. 

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS