Eventuala fuziune Deutsche Bank - Commerzbank, aşteptată până în mai

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Eventuala fuziune Deutsche Bank - Commerzbank, aşteptată până în mai

O sursă citată de WirtschaftsWoche spune că, în caz contrar, fuziunea nu va mai avea loc 

O decizie privind eventuala fuziune dintre primele două mari bănci germane, Deutsche Bank şi Commerzbank, va fi luată până în luna mai, potrivit unei surse citate de revista WirtschaftsWoche, care menţionează că Berlinul şi Bruxelles-ul ar putea stabili, astfel, unirea operaţiunilor celor două instituţii de credit înaintea alegerilor pentru Parlamentul European (26 mai 2019).

"Dacă nu va fi luată o decizie până atunci, subiectul va fi închis", a precizat sursa, care menţionează că o astfel de decizie va fi greu de luat după alegerile pentru Parlamentul European, dat fiind că politicienii din Berlin şi Bruxelles vor fi ocupaţi cu procesele interne în materie.

Sursa menţionează că o decizie preliminară ar putea fi luată în săptămânile care vin, în mod confidenţial, de directorii celor două bănci.

Vineri, însă, minis­trul german al Finanţelor, Olaf Scholz, a declarat că a purtat dis­cuţii cu oficilii celor două bănci cu privire la viitorul lor şi a calificat drept "speculaţii" ştirile privind fuziunea Deutsche Bank - Commerzbank.

În plus, Scholz a spus că nu îşi poate imagina ce legătură au alegerile pentru Parlamentul European cu sectorul bancar, aceasta fiind o "speculaţie" pe care nu o poate înţelege.

Scholz a declarat la Londra, citat de Bloomberg: "Adevărul este că discutăm pe marginea situaţiei industriei financiare din Germania. Este sarcina guvernului. Discutăm despre clearing (decontare), despre dezvoltarea sectorului bancar. În acest moment nu este nimic de anunţat cu privitre la sectorul bancar".

Deutsche Bank este considerată una dintre cele mai importante bănci pentru sistemul financiar global, alături de JPMorgan, Bank of America şi Citigroup. Însă, Deutsche bank a fost afectată de trei ani cu pierderi, retrogradări de rating şi scandaluri de spălare de bani. În plus, aceasta nu a trecut testele de stres.

De cealaltă parte, Commerzbank încă este deţinută parţial de guvern, după ce a fost salvată de stat.

Luna aceasta, Deutsche Bank a raportat un profit net de 341 de milioane euro pentru 2018, acesta fiind primul rezultat pozitiv anual înregistrat de cea mai mare bancă comercială din Germania după 2014. În 2017, Deutsche Bank a avut pierderi de 735 milioane euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS