EXPERŢII WANO: "Nivelul de securitate al centralei de la Cernavodă este unul înalt"

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

O echipă formată din 25 de experţi internaţionali de la centrele nucleare de la nivel global a concluzionat, în urma unei evaluări efectuate în luna noiembrie a anului trecut, că nivelul de securitate nucleară la CNE Cernavodă este unul înalt, arată un comunicat transmis, ieri, de către Nuclearelectrica.

Documentul notează: "SN Nuclearelectrica SA a găzduit recent, în perioada 5-12 noiembrie 2018, o misiune de evaluare condusă de centrul World Association of Nuclear Operators (WANO) din Atlanta. Această evaluare, realizată la solicitarea SN Nuclearelectrica SA de către o echipă de 25 de experţi internaţionali de la centrale nucleare din toată lumea, a concluzionat că nivelul de securitate nucleară la CNE Cernavodă este unul înalt".

SN Nuclearelectrica SA este membru al WANO.

Cosmin Ghiţă, director general al SNN, a declarat: "Securitatea nucleară este prioritatea absolută a Nuclearelectrica. În consecinţă, suntem hotarâţi să menţinem un nivel înalt de securitate nucleară în toate ariile: operare, mentenanţă, managementul activităţilor şi performanţă în opririle planificate, chimie, fiabilitatea echipamentelor, inginerie, protecţie radiologică, răspunsul la urgenţă, experienţă în operare, pregătirea personalului, eficienţă organizaţională şi cultură de securitate nucleară. (...). În plus, având în vedere ţintele de mediu, obţinerea şi menţinerea excelenţei nucleare în ceea ce priveşte securitatea nucleară, coroborat cu rezultate financiare bune, ca suport pentru investiţii şi dezvoltare, şi avantajele clare de mediu, demonstrează că energia nucleară reprezintă un avantaj puternic pe termen lung al mix-ului energetic românesc".

La rândul său, Dan Bigu, director al CNE Cernavodă, a afirmat: "Viziunea permanentă a SNN/CNE Cernavodă este aceea de a ne îmbunătăţi continuu şi de a ne menţine performanţa de a fi printre cele mai bune centrale nucleare la nivel global".

WANO, o organizaţie internaţională non-profit, a fost înfiinţată în 1989 de către operatorii de centrale nucleare la nivel global, iar membrii săi operează 460 de unităţi nucleare în peste 30 de state la nivel global.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS