FAIR-MediaSind cere respectarea Convenţiilor Organizaţiilor Internaţionale a Muncii

Alexandru Costea
Cultură #Media-Advertising /

Consiliul Naţional al Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR- MediaSind întrunit în perioada 25-26 aprilie 2015 la Sibiel, judeţul Sibiu, cere Parlamentului şi Guvernului României să acţioneze cu instrumentele legale pe care le au la dispoziţie pentru respectarea Convenţiilor Organizaţiilor Internaţionale a Muncii şi a Directivelor europene în domeniul relaţiilor de muncă, arată un comunicat remis azi redacţiei.

Potrivit sursei, Consiliul Naţional al Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind consideră că "modificarea Legii nr. 62/2011 privind dialogul social şi a Codului Muncii se impune de urgenţă, având în vedere dezastrul creat pe piaţa muncii ca urmare a ultimelor modificări legislative".

În acest sens, membrii FAIR-MediaSind solicită modificarea legislaţiei muncii pentru deblocarea dialogului social la nivel de sector şi nivel de unitate, asigurarea dreptului salariaţilor pentru declanşarea grevei generale şi a grevei spontane în mod neîngrădit, la fel ca în celelalte state din Uniunea Europeană, precum şi asigurarea unei protecţii reale pentru membrii de sindicat şi a reprezentanţilor acestora.

De asemenea, delegaţii prezenţi au votat mai multe rezoluţii prin care cer autorităţilor să se implice în soluţionarea unor probleme care afectează drepturile angajaţilor din sectorul Cultură şi Mass-Media: "Rezoluţia Depolitizaţi Radioul şi Televiziunea Naţionale solicită Parlamentului să modifice, în regim de urgenţă, Legea nr. 41/1994 de organizare şi funcţionare a Societăţii Române de Televiziune şi Societăţii Române de Radiodifuziune în sensul depolitizării conducerilor acestor instituţii publice de presă".

"De asemenea, FAIR-MediaSind cere Parlamentului României să pună capăt abuzurilor conducerii Societăţii Române de Radiodifuziune împotriva propriilor salariaţi prin demiterea Consiliului de Administraţie şi numirea unei conduceri profesioniste şi apolitice", potrivit comunicatului.

Rezoluţia "Reinstauraţi legalitatea la Filarmonica de stat Arad" solicită Guvernului şi autorităţilor locale să se implice pentru dezamorsarea situaţiei conflictuale existente încă din luna noiembrie 2014 la Filarmonica de stat Arad şi să demită actuala conducere. De asemenea, Consiliul Naţional cere Primului Ministru, Victor Ponta, să dispună un control la Filarmonica Arad pentru a verifica unele documente suspectate de fapte de corupţie.

Rezoluţia "Opriţi discriminările împotriva salariaţilor de la Opera din Constanţa" cere Guvernului României şi Ministerului Culturii să acţioneze pentru dezamorsarea stării conflictuale existente la Opera Constanţa, în vederea obţinerii unei salarizări similare cu cea a salariaţilor din celelalte instituţii de cultură aflate în subordinea Ministerului Culturii, modificarea organigramei instituţiei pentru asigurarea unui management profesionist, precum şi finanţarea unui număr de posturi care să poată să susţină toate spectacolele programate.

Rezoluţia "Modificaţi legislaţia privind finanţele publice locale care afectează grav funcţionarea instituţiilor de cultură" solicită Guvernului şi Parlamentului României să se implice în vederea modificării, în regim de urgenţă, a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 63/2010 aprobată prin Legea nr. 13/2011 de modificare a Legii nr.273/2006 privind finanţele publice locale, în scopul salvării Teatrului Muzical "Nae Leonard" din Galaţi, precum şi a altor instituţii similare din ţară.

În finalul lucrărilor, Consiliul Naţional al Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind i-au mandatat pe membrii Biroului Executiv Permanent să pună în aplicare Hotărârile şi Rezoluţiile adoptate, precum şi să facă toate diligenţele necesare pentru deblocarea dialogului social la nivel de sector de activitate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS