FAŢĂ DE NIVELUL MAXIM ATINS ÎN SEPTEMBRIECapitalizarea "Amazon.com" a scăzut cu 250 miliarde dolari

Ziarul BURSA #Internaţional /

Capitalizarea "Amazon.com" a scăzut cu 250 miliarde dolari

Capitalizarea bursieră a "Amazon.com" Inc. a scăzut cu 25%, res-pectiv cu 250 de miliarde de dolari, de la un maxim de 1.000 de miliarde de dolari atins în septembrie, din cauza temerilor investitorilor legate de un declin prelungit al pieţei, încetinirea vânzărilor internaţionale, intensificarea concurenţei în Statele Unite şi confuzia legată de modul în care compania obţine venituri pe piaţa din SUA, relatează Bloomberg, conform News.ro.

Cel mai mare retailer online din lume a fost un favorit al investitorilor, iar acţiunile "Amazon" şi-au dublat valoarea în ultimii doi ani, pe fondul optimismului că societatea va continua să îşi crească vânzările şi profitabilitatea.

Entuziasmul legat de creşterea durabilă a Amazon a făcut ca directorul general al companiei, Jeff Bezos, să devină cel mai bogat om din lume, iar "Amazon" a doua companie americană care a atins o capitalizare de 1.000 de miliarde de dolari, chiar dacă pentru scurt timp.

În raportul trimestrial publicat săptămâna trecută, "Amazon" a estimat însă venituri şi profit dezamăgitoare, pentru sezonul sărbătorilor de iarnă. Şocul investitorilor s-a accentuat între timp, iar acţiunile s-au depreciat cu 25%, de la nivelul record de 2.039,51 dolari pe unitate.

La problemele "Amazon" se adaugă o taxă pentru afacerile în domeniul digital propusă în Europa şi discuţiile legate de tarife, care ar putea descuraja cheltuielile de consum. Aceşti factori i-au determinat pe unii investitori să îşi marcheze profiturile din acţiunile companiei.

"Amazon" a estimat venituri şi profit dezamăgitoare, pentru sezonul sărbătorilor de iarnă. Şocul investitorilor s-a accentuat între timp, iar acţiunile s-au depreciat cu 25%, de la nivelul record de 2.039,51 dolari pe unitate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS