Fercală, amendat de ASF pentru AGA în care a fost revocat Frăţilă

A.C.
Piaţa de Capital /

Preşedintele executiv al SIF Transilvania (SIF3), Mihai Fercală, şi alţi doi directori ai SIF3 au fost amendaţi de ASF cu o sumă totală de 43.000 lei pentru nereguli legate de AGA în care a fost revocat din Consiliul de Supraveghere (CS) omul de afaceri Constantin Frăţilă şi a fost ales un nou CS, arată un raport remis ieri Bursei de Valori Bucureşti.

Fercală, preşedinte executiv şi director general al societăţii, a fost sancţionat de ASF cu suma de 16.500 de lei.

Şeful SIF Transilvania a fost amendat cu 10.000 de lei pentru că societatea nu s-a conformat unei decizii a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) care îi cerea să dezvăluie identitatea celor 63 de acţionari, cu deţineri totale de 10,2%, care au introdus pe ordinea de zi a AGA de la mijlocul lunii august un punct privind revocarea din funcţie a lui Frăţilă.

Totodată, compania a dat dovadă de inconsecvenţă, întrucât a dezvăluit că Frăţilă şi alţi doi acţionari au cerut pornirea în răspundere împotriva lui Fercală.

Fercală a fost considerat responsabil şi pentru formularele de procură puse la dispoziţia acţionarilor.

"Prin punerea la dispoziţia acţionarilor a unor formulare de < procură specială > care nu conţineau, separat, fiecare candidat pentru Consiliul de Supraveghere şi nu ofereau posibilitatea fiecărui acţionar să voteze < pentru >, < împotrivă >, < abţinere > în cazul punctelor de pe ordinea de zi care vizau vot secret nu au fost asigurate condiţiile necesare exprimării de către acţionari a opţiunii de vot pentru Adunarea Generală a Acţionarilor SIF Transilvania din data de 11 august 2014, conform dispoziţiilor legale şi regulamentare în vigoare", arată raportul.

Tot cu 16.500 de lei a fost sancţionat Iulian Stan, vicepreşedinte şi director general adjunct al SIF Transilvania, motivele deciziei şi structura amenzii fiind identice cu cele din cazul lui Fercală.

Radu Toia, vicepreşedinte şi director general adjunct al SIF Transilvania, a fost amendat de ASF cu 10.000 de lei, în sarcina acestuia fiind reţinută doar nerespectarea cererii ASF de a dezvălui identitatea acţionarilor care au cerut revocarea lui Frăţilă.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Noi

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Suntem atenti la cum ASF-ul acopera marile fraude comise de SIF TRANSILVANIA, si credem ca in curand FERCALA si ASF, vor ajunge unde trebuie ! Masurile luate sunt un subterfugiu al ASF sa scape e viitoarele urmari.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  FERCALA, se strange latul, si vezi ca e grosa dee tot la thr MANGALIA.Prietenii tai de la ASF, ar trebui sa-si ia mainile de pe tine si sa te trimita direct la DNA

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
Comercianti de Diamante
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Gorgandin
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS