Conferinta BURSA Codul insolventei 2019Conferinta BURSA Codul insolventei 2019

Fercală şi Frăţilă sunt de acord: vor o nouă conducere la COMCM

GABRIELA MĂRĂCINEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Fercală şi Frăţilă sunt de acord: vor o nouă conducere la COMCM

Aflaţi în război total, înaintea adunării generale a acţionarilor SIF3 Transilvania, Mihai Fercală, preşedintele executiv SIF3, şi Constantin Frăţilă, unul dintre cei mai mari acţionari SIF3, sunt de acord cu un lucru: vor o nouă conducere la COMCM Constanţa (CMCM).

SIF Transilvania a solicitat convocarea adunării generale ordinare a acţionarilor la firma COMCM Constanţa (simbol CMCM), pentru alegerea unui nou Consiliu de Administraţie al companiei, informează un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti, după ce Frăţilă a cerut, săptămâna trecută, convocarea AGA pentru alegerea consiliului de administraţie. prin metoda votului cumulativ.

Gabriela Alexe, preşedinte al CA de la COMCM, ne-a transmis că acţionarii se vor întruni pentru a decide noua componenţă a consiliului în termen legal de 60 zile de la înregistrarea cererii de convocare.

Conform declaraţiei domniei sale, SIF3 a propus ca cele trei posturi din CA sa fie ocupate de Valentin Raţă, fost administrator la societatea de investiţii şi fost director general al COMCM, Călin Dragoş, jurist la SIF Transilvania şi Lucian Ionescu, şeful Direcţiei Portofoliu din SIF3. Constantin Frăţilă nu a facut deocamdată nicio propunere.

În urmă cu o luna, fostul arbitru de fotbal şi-a dat demisia din funcţia de administrator şi preşedinte al CA de la COMCM deoarece, conform noului regulament de funcţionare al SIF Transilvania, domnia sa nu poate avea funcţii executive sau să fie membru în consiliile companiilor din portofoliul SIF5.

COMCM este controlată de SIF Transilvania (SIF3), cu o participaţie de 56,7%, iar Frăţilă deţine împreună cu familia 31,6% din capitalul social. În trecut, între Frăţilă şi SIF Transilvania a existat un conflict pentru controlul Scut Constanţa, societate unde COMCM are 64,0071% din capital iar fostul arbitru din Divizia A de fotbal 32,7660%. Deşi părea că se ajunsese la o inţelegere, întrucât Fraţilă a fost ales atât preşedinte al CMCM, cât şi membru în Consiliul de supraveghere al SIF3 Transilvania, conflictul a reizbucnit, de data aceasta, mult mai puternic, Constantin Frăţilă şi Mihai Fercală, preşedintele SIF 3 înfruntându-se în declaraţii şi acuze reciproce.

Acţionarii SIF3 urmează să decidă, pe 11 august, revocarea conducerii şi alegerea uneia noi, dar şi dacă doresc tragerea la răspundere a lui Mihai Fercală, potrivit solicitării lui Constantin Frăţilă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019
Deleanu
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocat