Conferinta BURSA Codul insolventei 2019Conferinta BURSA Codul insolventei 2019

FERCALĂ:"SIF Transilvania nu a luat, încă, o decizie în privinţa Oltchim"

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii /

"SIF Transilvania nu a luat, încă, o decizie în privinţa Oltchim"

SIF 3 Transilvania încă nu a luat o decizie în privinţa Oltchim, ne-a declarat Mihai Fercală, preşedintele executiv al societăţii de investiţii financiare.

Domnia sa ne-a precizat: "SIF 3 încă analizează posibilitatea preluării activelor viabile ale combinatului Oltchim. Nu sunt gata rezultatele studiului, iar o decizie o putem lua în funcţie de soluţiile de finanţare pe care le vom identifica. Avem o companie de project management, dar care nu a fost înfiinţată special pentru Oltchim, ci se ocupă de tot portofoliul SIF Transilvania".

Preşedintele executiv al SIF Transilvania a declarat, recent, în exclusivitate pentru ziarul BURSA, că Oltchim necesită investiţii importante, de sute de milioane de euro şi că SIF 3 studiază mai multe variante de lucru şi de finanţare a unei astfel de operaţiuni.

De preluarea Oltchim mai sunt interesate companiile chineze Baota Petrochemical Group & Junlun Petroleum, omul de afaceri Ştefan Vuza - prin Chimcomplex Borzeşti, şi divizia petrochimică a grupului MOL Ungaria.

Pe 28 martie, Oltchim s-a ales, din nou, cu cereri de amânare în loc de oferte concrete de privatizare. Administratorii judiciari ai Oltchim au anunţat că vor convoca Adunarea creditorilor şi vor supune aprobării acesteia repetarea procedurii cu un nou termen-limită de depunere a ofertelor angajante. Ei au anunţat că o parte dintre investitori, interesaţi de funcţionarea în sistem integrat a combinatului Oltchim cu rafinăria Arpechim, au solicitat un nou termen de 30 de zile, motivat de orizontul de timp în care estimează că vor finaliza negocierile care le garantează preluarea rafinăriei odată cu Oltchim SPV.

Surse din Ministerul Economiei ne-au spus, recent, că autorităţile noastre mizează, într-un final, pe prezenţa consorţiului chinez şi a SIF Transilvania, dar şi faptul că sunt îngrijorate de cum va reuşi combinatul vâlcean să supravieţuiască încă o lună şi jumătate fără finanţare.

Rafinăria Arpechim este deţinută de OMV Petrom, iar statul caută o modalitate legală de a o prelua fără ca măsura să fie considerată ajutor de stat.

Opinia Cititorului ( 4 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Sif Transilvania nu este o solutie pentru Oltchim deoarece nu are bani de investit sa puna pe picioare Oltchim.

  Nici Vuza, care nu e un investitor serios ci se foloseste de suveicile sale. Mai mult, Vuza nu respecta actionarii minoritari, dovada ca la Chimcomplex toti actionarii vor sa isi vanda actiunile. Acum sunt la vanzare peste 200.000 actiuni, inclusiv ale unui fond de investitii, satul de Vuza.  

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Administratorii SIF3 au inteles in mod corect ca prabusirea cotatiei actiunii SIF3 din ultima perioada nu se datoreaza numai anuntului facut in legatura cu dividendele. Se datoreaza si intentiei anuntate de a investi la Oltchim.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. De fapt, problema generala la SIF3 este ca nu respecta legea si fac AGEA in loc de AGOA desi legea ii obliga in mod expres sa tina in 4 luni o AGOA.

   Evident, toti actionarii interesati vor contesta hotararile ce tin de AGOA si care au fost adoptate in AGEA iar administratorii vor spune ca nu pot sa puna in practica deciziile adoptate fiindca s-au opus unii actionari. In acest fel, nu vor da nici actiuni si nici dividende dar vina nu este a lor ci a actionarilor retrograzi care nu inteleg subtilitatea managerilor. 

   Argumentul ca AGEA poate sa faca ce face si AGOA este fals fiindca in acest caz se specifica clar in lege ca exista doar AGA fara a se face distinctie intre cele doua feluri de AGA si fara ca legea sa stabileasca atributii specifice pentru fiecare din cele doua AGA.

   Cel putin SIF1 si SIF4 au avut curajul sa-si asume faptul ca nu dau dividende...e mai barbatesc sa-ti asumi decat sa invoci neprevazutul (reactia actionarilor lipsiti de subtilitate) in conditiile in care esti platit tocmai pentru a prevedea tot ce nu pot prevedea altii. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Am o actiune din 91 la Oltchim. Acum ca sa inchis primesc 1 m2 din Oltchim?

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocat