Conferinta BURSA Codul insolventei 2019Conferinta BURSA Codul insolventei 2019

Fercală: "SIF3 analizează posibilitatea preluării Oltchim"

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Fercală: "SIF3 analizează posibilitatea preluării Oltchim"

SIF3 Transilvania analizează posibilitatea preluării activelor viabile ale combinatului Oltchim, ne-a declarat Mihai Fercală, preşedintele executiv al societăţii de investiţii financiare.

Domnia sa ne-a precizat: "Participarea SIF3 la licitaţia pentru vânzarea Oltchim este, acum, în analiză. Combinatul vâlcean necesită investiţii importante de sute de milioane de euro. Aşa că avem mai multe variante de lucru şi de finanţare a unei astfel de operaţiuni".

De preluarea Oltchim mai sunt interesate companiile chineze Baota Petrochemical Group & Junlun Petroleum, omul de afaceri Ştefan Vuza - prin Chimcomplex Borzeşti, şi divizia petrochimică a grupului MOL Ungaria.

Surse din Ministerul Economiei ne-au declarat că o delegaţie a consorţiului de companii chineze va sosi în România pe 7 martie pentru a-şi perfecta oferta.

Chinezii ar vrea, potrivit surselor noastre, să cumpere Oltchim la pachet cu rafinăria Arpechim, deţinută acum de Petrom.

Sursele citate ne-au precizat: "Luni (n.r. astăzi) va avea loc o nouă întâlnire a unui comitet inter-ministerial care analizează posibilităţile legale de achiziţie, de către stat, a rafinăriei Arpechim. Operaţiunea ar putea fi interpretată ca ajutor de stat. În plus, transferul rafinăriei de la Petrom la statul român se va face doar dacă va exista o ofertă concretă de la chinezi. Autorităţile nu vor să-şi asume alte obligaţii de mediu în afară de cele aferente poluării istorice, care sunt deja stabilite prin contractul de privatizare al Petrom".

Termenul limită pentru depunerea ofertelor în cadrul licitaţiei anunţate pentru Oltchim este 28 martie.

Combinatul chimic Oltchim (OLT), aflat în insolvenţă din ianuarie 2013, a raportat pentru anul trecut pierderi cu 50% mai mici, de 285,08 milioane lei (64,5 milioane de euro), ca urmare a reducerii semnificative a cheltuielilor financiare. Compania a înregistrat din activitatea financiară o pierdere de 8,28 milioane lei, faţă de rezultatul negativ de 236,95 milioane lei în 2012.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Dumitru Farcasu

  Este normal sa-i treaca lui nea Fercala prin cap asemenea bazaconii pentru ca nu risca banii lui personali. 

  Daca ar fi avut o companie a lui cu siguranta nu ar fi gandit asa, oricum avand in vedere ca este la conducerea sif3 de la infiintare, denota ca nu prea mai are ce sa caute pe acolo. 

  Toti din conducerea sif-urilor s-au aranjat pe viata pt. 3-4 generatii cu prime enorme si venituri de Seici, tot ce stiu ei sa faca este sa vanda active.

  Oare si-ar vinde casa ca sa faca rost de lichiditati? Eu cred ca nu 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. am vrut capitalism, de ce tot acuzam in stanga si in dreapta

   asa de fac banii, atata timp cat e legal 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019
Deleanu
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocat