Finanţarea pentru reabilitarea unui segment de 28 de kilometri din drumul spre staţiunea Moneasa a fost aprobată

M.D
Miscellanea #Construcţii /

Staţiunea Moneasa

Staţiunea Moneasa

Guvernul a aprobat alocarea unei sume de peste 78 de milioane de lei pentru reabilitarea unui segment de 28 de kilometri din drumul care face legătura între Arad şi staţiunea montană Moneasa.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, şi reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice au semnat contractul de finanţare pentru lucrările de reabilitare a drumului Bîrsa-Moneasa-limită judeţ Bihor, proiect finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Valoarea estimată a proiectului este de 80.887.142 lei cu TVA, din care finanţarea prin PNDL este de 78.299.573 lei, respectiv 96,80 % din costurile totale. Consiliului Judeţean Arad va contribui cu 2.587.569 lei la proiect.

Iustin Cionca a declarat, astăzi, că: "Este un drum important, strategic nu doar din punct de vedere al infrastructurii rutiere, ci şi pentru dezvoltarea turismului din judeţul nostru. Prin modernizarea acestui tronson, Bîrsa-Moneasa-limită judeţ Bihor, realizăm o legătură facilă şi sigură a întregului judeţ cu Moneasa dar şi o legătură directă a staţiunii cu judeţul Bihor. Practic «deschidem» accesul dinspre Bihor înspre staţiunea Moneasa şi îi oferim o oportunitate de dezvoltare suplimentară."

Reabilitarea celor 28 de kilometri de drum din Arad nu va putea începe mai devreme de 2019, conform autorităţilor judeţene, din cauza procedurilor lungi de atribuire a lucrărilor prin licitaţie. Astfel, drumul ar urma să fie finalizat cel mai devreme în 2021.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită