Finanţele au atras 60 milioane lei de la bănci

T.I.
Bănci-Asigurări /

Finanţele au atras 60 milioane lei de la bănci

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras, astăzi, 60 milioane lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de ieri, când a împrumutat 494 milioane lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni, cu maturitatea la 89 de luni, la un randament mediu de 4,67% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 60 milioane lei, iar băncile au transmis oferte în sumă de 215 milioane lei.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în decembrie 2018, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,28 miliarde lei, din care 3,8 miliarde lei prin licitaţii de obligaţiuni de stat şi certificate de trezorerie, la care se poate adăuga suma de 480 milioane lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. Faţă de luna noiembrie, împrumuturile programate de MFP sunt mai mari cu 420 milioane lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS