GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

FIREA:Lucrăm la proiecte europene a căror valoare se ridică la 959 de milioane de euro

L.A.
Politică /

Gabriela Firea şi Corina Creţu (Sursă foto: Twitter)

Gabriela Firea şi Corina Creţu (Sursă foto: Twitter)

Primarul general, Gabriela Firea, spune că se lucrează la proiecte europene în valoare de 959 de milioane de euro, din care 665 de milioane de euro reprezintă partea de finanţare nerambursabilă.

Totodată, Primăria Capitalei a depus cereri de finanţare pentru proiecte în valoare totală de 639 de milioane de euro, pentru trei dintre acestea, în valoare de 408 milioane euro, fiind deja semnate contractele de finanţare. În plus, mai sunt în pregătire proiecte în valoare de 320 de milioane de euro, scrie News.ro.

Gabriela Firea şi comisarul european pentru Politica Regionala, Corina Creţu, s-au întâlnit, astăzi, la Bucureşti, pentru a analiza stadiul proiectelor cu finanţare europeană pe care le derulează Primăria Capitalei.

"Preocuparea noastră pentru atragerea de finanţare nerambursabilă s-a concretizat în proiecte aflate în diferite stadii - contractate, depuse sau în pregătire. Lucrăm la proiecte europene a căror valoare se ridică la 959 de milioane de euro, din care 665 reprezintă partea de finanţare nerambursabilă, în condiţiile în care Bucureştiul are acces la mai puţine fonduri faţă de alte regiuni de dezvoltare ale României", a spus Firea, conform News.ro.

Ea a adăugat că Primăria Capitalei a depus proiecte în valoare totală de 638 de milioane de euro, pentru trei dintre ele, în valoare de 408 milioane de euro, fiind deja semnate contractele de finanţare: proiectul de finalizare a staţiei de epurare Glina şi de reabilitare a sistemului de canalizare, precum şi două proiecte de dotare cu 20 de noi tramvaie a liniilor 40 şi 55, mai relatează News.ro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS