Fizicianul Stephen Hawking a încetat din viaţă

D.I.
Internaţional /

Stephen Hawking (Sursa foto: Twitter)

Stephen Hawking (Sursa foto: Twitter)

Fizicianul britanic Stephen Hawking, în vârstă de 76 de ani, a murit, în această dimineaţă, la locuinţa sa din Cambridge, a anunţat familia acestuia, potrivit presei internaţionale, citată de News.ro.

Lucy, Robert şi Tim Hawking, copiii omului de ştiinţă au anunţat: "Suntem profund întristaţi că tatăl nostru iubit a murit astăzi. A fost un mare om de ştiinţă şi un om extraordinar, a cărui muncă şi moştenire vor dăinui mulţi ani"

Stephen Hawking s-a născut la 8 ianuarie 1942, în Oxford, Marea Britanie, a fost fizician, teoretician al originii universului şi unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani, profesor la catedra de Matematică la Universitatea Cambridge, deţinută cândva de Isaac Newton.

În 1962 - la vârsta de 20 de ani - a obţinut titlul de Doctor în Fizică la Trinity Hall din Cambridge, unde şi-a început activitatea didactică şi ştiinţifică.

Principalele domenii de cercetare abordate de-a lungul carierei sale includ cosmologia teoretică, relativitatea generală şi mecanică cuantică.

Hawking a elaborat, în perioada 1965-1970, un model matematic asupra originii şi evoluţiei universului în expansiune, din momentul "marii explozii" iniţiale ("The Big Bang") şi a întreprins studii asupra relaţiei dintre găurile negre din univers şi termodinamică.

Mai târziu, a revenit asupra acestei teorii, admiţând că radiaţia se produce indiferent de procesul ce are loc înăuntrul unei găuri negre, reprezentare ce contrazice regulile mecanicii cuantice, teorie cunoscută sub numele de paradoxul informaţional al găurilor negre. La Conferinţa Internaţională asupra Relativităţii Generale şi Gravitaţiei din 21 iulie 2004, care a avut loc la Dublin, Hawking a emis ideea că găurile negre ar putea transmite, într-o manieră deformată, informaţii asupra întregii materii pe care au asimilat-o.

Fizicianul a fost autorul unui număr considerabil de articole de specialitate şi cărţi, dintre care unele au fost traduse în română: "A Brief History of Time", 1988 (publicată în limba română sub titlul "Scurtă istorie a timpului", 2004), "Einstein's dream", 1993 ("Visul lui Einstein şi alte eseuri"), "The Universe în a Nutshell", 2001 ("Universul într-o coajă de nucă", 2004) şi "A briefer history of time", în colaborare cu Leonard Mlodinow, 2005 ("O mai scurtă istorie a timpului").

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
FNGCIMM
Cotnari
Erfi
Flixi
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Verattiva
Contessina
Primigi
Adhouse
Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită