Gala BURSA 2018

FLORIAN LIBOCOR, BRD:"Fondurile europene sunt aproape neutilizate în România"

A.S.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene /

Fondurile europene sunt utilizate pe o scară foarte restrânsă în ţara noastră, afirmă economistul şef al BRD, Florian Libocor.

Domnia sa a declarat că sumele nevalorificate, care se ridică la 12 miliarde euro, ar putea să ajute economia locală să iasă din cercul vicios al sărăciei şi să consolideze cercul virtuos în care pare că a intrat, cerc care se dovedeşte a fi încă fragil.

Florin Libocor a explicat: "Chiar dacă vorbim de un deficit bugetar mai mic, de un deficit de cont curent mai mic, de o inflaţie în scădere, de o datorie publică sub pragul Maastricht, observăm că avem la îndemână mai multe resurse de finanţare insuficient folosite. Canalul fondurilor europene este aproape neutilizat în cazul României. Absorbţia curentă la nivelul iunie 2014 este de 36,03%, adică circa o treime din totalul de 19,2 miliarde de euro. Circa 12 miliarde de euro din fonduri europene nefolosite trebuie valorificate, aceste surse pot să constituie acel impuls exogen care să scoată economia dintr-un cerc vicios".

Economistul şef al BRD a precizat că, dacă în ceea ce priveşte convergenţa nominală faţă de zona euro, ţara noastră este bine poziţionată, în privinţa convergenţei reale, paşii făcuţi sunt absolut insuficienţi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.afeer.rowww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.roALB Romania 2018www.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită