FMI insistă: băncile greceşti să-şi reducă NPL-urile

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional /

FMI insistă: băncile greceşti să-şi reducă NPL-urile

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a reiterat, săptămâna trecută, că trebuie întreprinse măsuri coordonate pentru accelerarea reducerii creditelor neperformante (NPL) deţinute de băncile greceşti.

Creditorii internaţionali ai Greciei au atras atenţia de mai multe ori în privinţa împrumuturilor neperformante, considerate o vulnerabilitate majoră a economiei greceşti.

Purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice, a declarat că

boardul executiv al organizaţiei va lua în discuţie în martie raportul întocmit de misiunea FMI care a vizitat recent Atena, în contextul supravegherii Greciei după încheierea pachetului de salvare.

Amintim că, în decembrie anul trecut, parlamentarii europeni şi reprezentanţii Executivului de la Bruxelles au ajuns la un acord politic cu privire la noile norme ce vizează provizioanele pe care şi le constituie băncile pentru acoperirea posibilelor pierderi din creditele neperformante.

Măsurile convenite vor garanta faptul că băncile vor aloca fonduri pentru acoperirea riscurilor aferente creditelor pe care le vor acorda în viitor şi care ar putea deveni neperformante, conform Comisiei Europene, care adaugă că în baza acordului se va preveni acumularea de expuneri neperformante în bilanţurile băncilor şi, în ultimă instanţă, băncile vor putea să îşi îndeplinească rolul lor indispensabil în finanţarea economiei şi în sprijinirea creşterii economice.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS