GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

FMI:Războiul comercial SUA - China, cel mai mare risc al stabilităţii mondiale

A.T.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Prim-adjunctul directorului general al Fondului Monetar Internaţional, David Lipton (Sursa foto: Twitter)

Prim-adjunctul directorului general al Fondului Monetar Internaţional, David Lipton (Sursa foto: Twitter)

Războiul comercial dintre SUA şi China reprezintă cel mai mare risc cu privire la stabilitatea globală şi pentru a răspunde şocurilor economice din Europa este necesară o stabilitate fis­cală, a declarat prim-adjunctul directorului general al Fondului Monetar Internaţional, David Lipton, potrivit Reuters.

Domnia sa a afirmat: "Evident, acest lucru nu este o problemă doar pentru Europa şi Statele Unite trebuie să-şi pună în ordine politica fiscală. Tensiunile comerciale dintre SUA şi China reprezintă cel mai mare risc pentru stabilitatea globală".

Disputa comercială, care a început acum opt luni, a afectat fluxul de mărfuri de miliarde de dolari între cea mai mare şi a doua cea mai mare economie din lume.

David Lipton consideră că în Europa stabilitatea fiscală trebuie să fie în centrul eforturilor de reducere a riscurilor. Domnia sa a afirmat că este esenţial "să se răspundă şocurilor macroeconomice şi să fie îmbunătăţit mixul politicilor fiscale-monetare".

Reprezentantul FMI a mai adăugat: "În absenţa acestor măsuri, zona euro va rămâne în continuare extrem de dependentă de politica monetară pentru stabilizare şi prea mult din povara răs­punsului la criză va cădea pe ţările individuale, iar capacitatea lor de a răs­punde depinde de spaţiul fiscal al fiecărei economii".

Totodată, Lipton a spus că ieşirea planificată a Marii Britanii din Uniunea Europeană creşte incertitudinea din Europa, dar şi de pe plan global.

În ceea ce priveşte încetinirea recentă a economiei europene, Lipton a declarat că fiecare stat membru al UE ar trebui "să-şi consolideze apărarea înaintea unei potenţiale scăderi a activităţii economice", inclusiv acele ţări care nu şi-au rezolvat "vulnerabilită­ţile evidente", în special Italia.

"O recesiune semnificativă ar putea fi foarte dăunătoare pentru aceste ţări, pentru că nu vor fi pregătite", a mai spus el. "Punctele slabe ale acestora ar putea reprezenta un obstacol serios pentru obiectivul european de convergenţă al UE în privinţa standardelor de viaţă, a productivităţii şi al bunăstării pe plan naţional", a mai avertizat Lipton.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS