Fondatorul WikiLeaks acuzat că a vrut să transforme Ambasada Ecuadorului de la Londra într-un centru de spionaj

I.V.
Internaţional /

Julian Assange (Sursa foto: Twitter)

Julian Assange (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele ecuadorian Lenin Moreno îl acuză pe fondatorul WikiLeaks Julian Assange că a încercat să transforme Ambasada Ecuadorului la Londra în centru de spionaj, relatează Reuters.

Într-un interviu publicat în ediţia de luni a cotidianului The Guardian, liderul ecuadorian justifică revocarea azilului acordat în urmă cu şapte ani lui Julian Assange prin încălcări repetate ale condiţiilor sejurului în ambasadă.

Avertizorul de integritate a fost arestat săptămâna trecută de către poliţia britanică, ceea ce ar putea deschide calea extrădării sale către Statele Unite, unde este inculpat de publicarea a sute de mii de documente confidenţiale aparţinând Guvernului american de către WikiLeaks în 2010.

Lenin Moreno neagă că a luat hotărârea de a-i revoca azilul din cauza publicării de către WikiLeaks a unor informaţii private despre viaţa sa personală.

"Orice act de destabilizare este condamnabil, pentru că noi suntem o naţiune suverană care respectă politica altor ţări", a declarat preşedintele ecuadorian pentru The Guardian.

"Noi nu putem să permitem ca ambasada noastră, ambasada noastră care i-a deschis uşa (lui Assange), să devină un centru de spionaj", a denunţat el.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
Comercianti de Diamante
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Gorgandin
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS