Fondul Proprietatea dă tonul contestaţiilor, la desfiinţarea Rasdaq

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea /

Fondul Proprietatea dă tonul contestaţiilor, la desfiinţarea Rasdaq

Actualizare 13:48

IOR nu este singura societate unde FP se opune menţinerii la cotă, considerând că procedura prevăzută de legea desfiinţării Rasdaq nu a fost îndeplinită.

Fondul Proprietatea ne-a transmis că a iniţiat acţiuni similare în instanţă împotriva Romaero şi a Palatului Sinaia, în baza faptului că a considerat că procedura stabilită prin Legea 151/2014 şi prin reglementarea ASF 17/2014 nu a fost urmată în mod corespunzator. "Tribunalul va decide dacă deciziile acţionarului sunt legale", ne-au spus reprezentanţii FP.

---

Fondul Proprietatea (FP) a contestat, în instanţă, Adunarea Generală a Acţionarilor IOR (IORB), prin care a fost aprobată admiterea la tranzacţionare pe o piaţă reglementată sau un sistem alternativ de tranzacţionare, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

FP a cerut constatarea nulităţii absolute a Hotărârii acţionarilor IOR din data de 19 februarie şi, totodată, şi-a exprimat intenţia fermă să se retragă din societate, conform prevederilor legii 151/2014, de desfiinţare a pieţei Rasdaq, şi a solicitat cumpărarea acţiunilor pe care le deţine de către societate, la preţul stabilit de un evaluator autorizat independent, desemnat de Registrul Comerţului.

Fondul deţine un pachet de 2,81% din acţiunile IOR, în timp ce 86,69% din acţiuni aparţin Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului.

În AGA, FP a votat împotriva mutării societăţii pe o altă piaţă, respectiv pentru delistarea companiei.

Consiliul de Administraţie al IOR a decis, pe 23 aprilie, ca societatea să fie listată pe sistemul alternativ al BVB, AeRO.

IOR se ocupă cu prelucrarea sticlei optice.

Pocesul de desfiinţare a Rasdaq a iscat o serie de nemulţumiri, în special în cazul procedurilor de evaluare în vederea retragerii acţionarilor.

Recent, Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) a reclamat o serie de evaluări făcute în procesele de delistare a companiilor de pe piaţa Rasdaq, în contextul desfiinţării acesteia, şi a cerut Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR) să reverifice rapoartele.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Sper sa primeasca acelasi evaluator ca si la avicola brasov :)

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Sper sa primeasca acelasi evaluator ca si la avicola brasov :)

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS