Gala BURSA 2018

Fondul SGKB - Danube Tiger a ieşit din acţionariatul Şantierului Naval Orşova

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Fondul SGKB - Danube Tiger (EUR) a ieşit din acţionariatul Şantierului Naval Orşova (SNO), după ce şi-a vândut deţinerea de 7,6% către SIF5 Oltenia, pe 25 noiembrie, reiese dintr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

SIF5 anunţase piaţa, încă din 26 noiembrie, că a ajuns la o participaţie de 17,92% din SNO, după ce a plătit aproximativ 2,17 milioane de lei pentru pachetul achiziţionat de la fond.

Fondul SGKB - Danube Tiger (EUR) investeşte în Europa de Est, Austria şi Germania, începând din 2006. Este focusat pe regiunea Dunării, în special România, Austria, dar şi Croaţia, Ungaria şi Slovenia. Fondul investeşte şi în companii canadiene care exploatează aur în România şi Bulgaria, potrivit informaţiilor de pe Financial Times.

Şantierul Naval Orşovia şi-a bugetat, pentru acest an, un profit net de 3,5 milioane lei şi investiţii de 2,38 milioane lei.

Pe lângă SIF Oltenia, principalii acţionari ai SNO sunt SIF Transilvania, cu o deţinere de 49,99% din capitalul social, şi SIF Muntenia care deţine 13,17%.

SNO se ocupă de construcţia de nave, care sunt în totalitate destinate exportului şi reprezintă 98% din activitatea societăţii, şi cu reparaţia de nave pentru piaţa internă şi externă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.afeer.rowww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.roALB Romania 2018www.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită