Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

Formaţiunile de dreapta se aliază pentru europarlamentarele din 2019

B.F.
Politică /

Formaţiunile de dreapta se aliază pentru europarlamentarele din 2019

Mai multe partide şi platforme politice de dreapta, de sorginte creştin-democrată şi conservatoare din România (Uniunea Creştin Democrată din România, Partidul M10, Alianţa Conservatoare, Forţa Moldova şi Alternativa Dreaptă), s-au reunit ieri cu scopul formării unei alianţe electorale pentru alegerile europarlamentare din luna mai 2019 şi construirii unui vehicul politic comun pentru scrutinurile local şi parlamentar din anul 2020.

"Pe termen scurt, ne-am propus să formăm o alianţă electorală pentru alegerile parlamentare din mai 2019, pe termen mediu - ne-am propus să construim un vehicul politic comun, care în 2020 să propulseze în Parlament şi în administraţia locală oameni oneşti şi bine ancoraţi în valorile regăsite în manifestul nostru. Apoi, după următorul ciclu electoral, să punem guvernarea şi administraţia ţării pe o traiectorie sănătoasă", a precizat Cristian Şoimaru, unul din liderii alianţei politice, într-o conferinţă de presă pe această temă.

"Există un parcurs în Legea electorală, care precizează că în ianuarie şi februarie se fac paşii necesari înregistrării Alianţei, dar depinde de momentul formării Biroului Electoral Central. Este clar că în următoarele cinci luni sunt foarte mulţi paşi de organizare şi legali, iar partidele componente vor face un protocol aşa cum prevede legea, îl vor înregistra, ca apoi să putem să depunem şi să susţinem o listă unică de candidaţi la europarlamentare", a precizat Şoimaru.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS