Gala BURSA 2018

"Fox" plăteşte 32,5 miliarde dolari pentru postul britanic de televiziune Sky

Ziarul BURSA #Internaţional /

"Fox" plăteşte 32,5 miliarde dolari pentru postul britanic de televiziune Sky

Grupul media "21st Century Fox", deţinut de Rupert Murdoch, a ajuns la un acord pentru preluarea grupului britanic "Sky", cu o ofertă care evaluează cel mai mare operator de televiziune cu plată din Europa la 32,5 miliarde de dolari, depăşind-o pe cea a rivalei "Comcast", transmite Reuters, potrivit Agerpres.

"Fox", care se aşteaptă să obţină săptămâna aceasta aprobarea din partea autorităţilor de reglementare din Marea Britanie, şi-a majorat oferta la 14 lire sterline per titlu, în timp ce precedenta ofertă era de 10,75 lire sterline pe acţiune. Noua ofertă reprezintă o primă de 82% faţă de preţul acţiunilor "Sky" în decembrie 2016, înainte de lansarea ofertei iniţiale a "Fox".

În aprilie, "Comcast", proprietarul postului american de televiziune NBC şi al studioului Universal Pictures, a depus o ofertă de 22 miliarde de lire sterline (31 de miliarde de dolari) pentru "Sky". Oferta "Comcast" evaluează o acţiune "Sky" la 12,50 lire sterline.

"Fox", care deţine deja 39% din grupul britanic, a precizat ieri că a ajuns la un acord privind tranzacţia cu comitetul independent al "Sky".

"Sky" operează în Marea Britanie, Austria, Germania, Irlanda şi Italia şi are 22,5 milioane de clienţi.

Trustul condus de familia Murdoch controlează în Marea Britanie publicaţii precum Times şi Sun, iar tranzacţia ar extinde controlul asupra influentului post de televiziune "Sky News".

Pentru a obţine aprobarea autorităţilor de reglementare, "Fox" a acceptat să-şi vândă mai multe active către "Walt Disney", inclusiv participaţia deţinută la "Sky".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - verfici calitatea de peste 600 de ori pe zi
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită