Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

FP vinde încă 3,7% din capitalul social al Romgaz

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea /

FP vinde încă 3,7% din capitalul social al Romgaz

Fondul Proprietatea (FP) a anunţat, ieri, că demarează o ofertă de plasament privat accelerat de până la 14.582.000 de titluri Romgaz, având drept obiect acţiuni şi certificate de depozit (GDR). Titlurile scoase la vânzare echivalează, conform unui raport al FP remis Bursei de Valori, cu 3,78% din capitalul social existent al Romgaz, sau 37,83% din deţinerea Fondului în compania producătoare de gaze.

"Tranzacţia este adresată exclusiv investitorilor calificaţi şi/sau anumitor alţi investitori fără a depăşi 150 de persoane fizice sau juridice într-un Stat Membru, altele decât investitori calificaţi. Plasamentul va începe imediat", se menţionează în raport.

Goldman Sachs International ("Goldman Sachs") va acţiona ca Sole Global Coordinator şi ca Joint Bookrunner al Tranzacţiei, Wood & Company Financial Services a.s. ("Wood") ca Joint Bookrunner şi Banca Comercială Română ("BCR") ca Lead Manager.

Surse din piaţă au comentat că plasamentul arată cât de disperat este FP să facă rost de lichidităţi, întrucât "este un moment prost să vinzi acţiuni în companii petroliere şi producătoare de gaze". Sursele au invocat scăderea continuă a cotaţiilor petroliere, care au repercusiuni în cotaţiile pentru gaze cu 6-9 luni întârziere, dar şi contextul particular al ţării noastre, unde consumul de gaze a cunoscut un declin accentuat.

Voci din piaţă susţin că FP ar fi fost mai câştigat dacă ar ajunge la o înţelegere cu Electrica privind răscumpărarea acţiunilor pe care le deţine în filialele societăţii de distribuţie şi furnizare. "Se vor găsi cumpărători pentru Romgaz, chiar şi în acest context de piaţă şi probabil că preţul va fi în jur de 30 de lei pe titlu", conform surselor citate.

În iunie 2014, Fondul Proprietatea a atras 644,6 milioane lei (198,6 milioane dolari), în urma unui plasament privat prin care a vândut 4,99% din Romgaz (SNG), chiar în timp ce Departamentul pentru Energie anunţa începerea road-show-ului pentru listarea Electrica.

Mişcarea FP a avut loc în contextul în care negocierile între Fond şi stat eşuaseră, întrucât părţile nu s-au înţeles pe preţul pentru participaţiile FP la filialele Electrica.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. FT nu face administrare la FP.

  FT a ajuns fraudulos la conducerea FP. 

  FT lichideaza activele fondului la comanda altor grupuri de interese.  

  Aparent actionarii sunt castigati dar in realitate pierd in favoarea actionarilor care dicteaza in conducerea FP adica Eliott  

  FP lichideaza participatii la TEL,TGN , SNP si SNG si rascumpara actiuni la pret maxim in perioada urmatoare de la Eliottt cu dispensa de la ASF . 

  FT nu a asteptat un moment mai bun de a vinde ci a ales cel mai prost moment ! 

  Imediat va incepe o oferta accelerata de cumparare pentru 9 % care este deja pe drum la asf spre aprobare rapida si astfel Eliot poate vinde bine si mai mult dupa ce tot anul ceilalti actionari au vandut mai prost dar Eliot are acces la informatie confidentiala si influenteaza si deciziile FT. 

  Si totul a inceput cu o aga nula de drept care a fost acceptata de asf, bvb, registrul comertului , guvern, finante etc, etc 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Au zeci de hotarari AGA ilegale pe care CNVM, ASF, registrul comertului, le-au acoperit urmare a interventiilor politice. Este un imens puroi de coruptie in care se scalda Eliott, Franklin Templeton impreuna cu politicienii, functionarii romani si baieteii de serviciu.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS