FP vrea să blocheze participarea Nuclearelectrica la construcţia hidrocentralei Tarniţa

A.C.
Piaţa de Capital /

Fondul Proprietatea (FP), acţionar minoritar al Nuclearelectrica (SNN), încearcă să blocheze în instanţă participarea producătorului de electricitate în proiectele de construcţie a hidrocentralei Tarniţa şi a cablului submarin pentru exportul electricităţii în Turcia, potrivit unui comunicat remis, astăzi, de compania energetică.

În comunicat se arată: "Fondul Proprietatea, în calitate de acţionar deţinând o cotă de 9,7268% din capitalul social al societăţii, a depus o cerere de intervenţie la Tribunalul Bucureşti prin care se solicită respingerea cererii de înregistrare la Registrul Comerţului a hotărârii AGEA nr.1/11.03.2014".

Prin hotărârea AGEA a Nuclearelectrica din data de 11 martie s-a aprobat participarea SNN la majorarea capitalului social al Hidro Tarniţa SA prin subscrierea unui număr de 89.000 acţiuni nou emise, cu valoarea nominală de 100 lei, emise de societatea Hidro Tarnita SA. De asemenea, prin hotărâre s-a aprobat "acordul de principiu privind realizarea proiectului cablului de interconectare submarin România - Turcia" şi totodată "participarea SNN la constituirea companiei de proiect HVDCC România - Turcia prin subscrierea şi vărsarea echivalentului în lei al unui număr de 2.000.000 de acţiuni cu valoarea nominală de 1 euro".

Titlurile Nuclearelectrica au încheiat şedinţa bursieră de astăzi în scădere cu 1,16%, la 9,38 lei. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a companiei este de 2,643 miliarde lei (593,2 milioane euro).

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Cum că Tarnița aia e de fapt o gaură neagră cu acte în regulă, numai bună de sifonat bani grei în buzunărelele deștepte (la fel ca cealaltă marotă, adicătelea cablul submarin către turci!).

    Succes FP, altfel cât de curând fericiții acționari TEL vor înceta a mai fi chiar atât de fericiți.... 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS