GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

FP vrea să vândă 1,18 milioane din acţiunile ordinare pe care deţine la Transgaz

F.A.
Piaţa de Capital /

Fondul Proprietatea (FP) intenţionează să vândă un număr de aproximativ 1,18 milioane din acţiunile ordinare pe care le deţine în prezent în SNTGN Transgaz pe Bursa de Valori Bucureşti.

"Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom, Sucursala Bucureşti ("FTIML Sucursala Bucureşti / Administratorul Fondului") în calitate de administrator unic şi societate de administrare a investiţiilor Fondului Proprietatea ("Fondul"), doreşte să informeze acţionarii şi investitorii în legătură cu intenţia Fondului de a vinde un număr de aproximativ 1,18 milioane din acţiunile ordinare ("Acţiunile Plasate") pe care le deţine în prezent în SNTGN TRANSGAZ S.A. ("Societatea") pe Bursa de Valori Bucureşti", se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, intenţia actuală este de a vinde aproximativ 1,18 milioane de acţiuni plasate care reprezintă aproximativ 10% din acţiunile ordinare ale societăţii şi aproximativ 67% din participaţia Fondului în cadrul Transgaz. Cu toate acestea, Fondul îşi rezervă dreptul de a creşte sau scădea volumul vânzării sau de a nu mai realiza vânzarea. Fondul a anunţat în prealabil evaluarea de către acesta a unor opţiuni strategice cu privire la participaţiile sale în societate.

"Acţiunile Plasate vor fi oferite printr-un plasament privat accelerat adresat investitorilor calificaţi internaţionali, precum şi, în anumite jurisdicţii, altor investitori în conformitate cu dispoziţiile legale aplicabile (inclusiv, fără a se limita la, articolul 15 alin. (1) pct. 3 din Regulamentul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 1/2006 privind emitenţii şi operaţiunile cu valori mobiliare, cu modificările ulterioare), si a Regulamentului S în conformitate cu Legea Valorilor Mobiliare din SUA din 1933, astfel cum a fost modificată, precum şi doar către cumpărătorii instituţionali calificaţi în Statele Unite ale Americii, în înţelesul Regulii 144A din Legea Valorilor Mobiliare pentru tranzacţii exceptate de la prevederile Legii Valorilor Mobiliare", se mai arată în comunicat.

Preţul pe acţiune plasată şi numărul final de acţiuni plasate vândute vor fi determinate la momentul finalizării procesului de plasament şi vor fi anunţate corespunzător pieţei, potrivit sursei citate.

Oricare dintre acţiunile Societăţii deţinute de către Fond, care nu sunt vândute în cadrul Plasamentului Privat, vor face obiectul unei imobilizări pe o perioadă de 180 de zile. În legătură cu Plasamentul, Citigroup Global Markets Limited, Raiffeisen Capital & Investment S.A. şi WOOD & Company Financial Services a.s. acţionează în calitate de Joint Global Coordinators şi Joint Bookrunners.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS