Franklin Templeton şi-a redus expunerea pe obligaţiunile ungare

A.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea /

Franklin Templeton (compania americană de investiţii care administrează Fondul Proprietatea) a vândut 20% din portofoliul său de obligaţiuni ungare în valoare totală de 2.000 de miliarde de forinţi, pentru aproximativ 432 miliarde de forinţi, dar rămâne în continuare cel mai mare deţinător de obligaţiuni guvernamentale ungare, a declarat ieri directorul Agenţiei de administrare a datoriei statului din Ungaria (AKK), Gyorgy Barcza, transmite MTI, citată de Agerpres.

Ca urmare a acestei vânzări, expunerea celui mai mare deţinător de obligaţiuni guvernamentale ungare a scăzut de la 7,2% la 6,8%.

Decizia Franklin Templeton de a vinde treptat o parte din obligaţiunile ungare pe care le deţine este un element pozitiv pentru Ungaria, deoarece reduce expunerea rezultată ca urmare a concentrării datoriei pe un singur investitor, a apreciat Barcza, adăugând că nu este în interesul Templeton să "arunce" obligaţiunile pe piaţă.

Compania Franklin Templeton Investments administrează Fondul Proprietatea, care deţine un portofoliu de valori mobiliare cu active de peste 2,9 miliarde de euro şi este listat pe Bursa de Valori Bucureşti din ianuarie 2011.

Săptămâna trecută, Fondul Proprietatea a fost admis la tranzacţionare pe segmentul Specialist Fund Market al London Stock Exchange (LSE), prin intermediul certificatelor de depozit globale (global depository receipts - GDR), în ideea de a atrage un număr mai mare de investitori străini în activele româneşti. Certificatele de depozit globale nu pot depăşi mai mult de o treime din valoarea totală a fondului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
Comercianti de Diamante
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Gorgandin
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS