Franks: Infrastructura este un blocaj pentru dezvoltarea României

E.V.
Ziarul BURSA /

Infrastructura este un "factor de blocaj" în calea de dezvoltare a ţării noastre, menţionând că soluţia cheie este îmbunătăţirea ratei de absorbţie a fondurilor europene, a declarat ieri Jeffrey Franks, şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI) în România.

"Circa 95% din sprijinul oferit de Uniunea Europeană trebuie absorbit", potrivit domniei sale.

Şeful misiunii FMI a adăugat că este nevoie de o infrastructură instituţională mai bună, pentru climatul de afaceri, de un mediu juridic mai bun şi de asemenea, trebuie abordate problemele corupţiei.

"Toate acestea vor atrage investitorii şi vor îmbunătăţi situaţia investitorilor actuali", a declarat domnia sa.

Jeffrey Franks a atras atenţia şi în privinţa companiilor de stat care sunt ineficiente: "Nu facem progrese suficiente. Aceste companii sunt ca o minge de plumb, care trag economia în jos, când ar trebui să fie motorul creşterii economice".

Domina sa a adăugat: "Mi-aş dori să spun că, datorită tuturor eforturilor de până acum, navigarea este una lină, dar nu pot să spun asta. Trăim vremuri dificile şi dacă vă uitaţi în jurul lumii vă daţi seama că în spatele navigării line stau mulţi ani sau chiar decenii de reformă, care au condus statele în poziţia de a nu mai fi vulnerabile".

O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale se află în ţara noastră, în perioada 25 octombrie - 7 noiembrie, pentru a treia evaluare a acordului stand-by de tip preventiv.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS