Franţa a aprobat preluarea unor active "Alstom" de către "General Electric"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Franţa a aprobat preluarea unor active "Alstom" de către "General Electric"

Profitul companiei franceze a scăzut cu 32% în primul semestru fiscal 

Guvernul francez a dat undă verde preluării de către grupul industrial american "General Electric" Co. (GE) a activelor din domeniul energiei deţinute de compania "Alstom" SA, tranzacţie evaluată la 12,4 miliarde de euro (15,6 miliarde de dolari).

Ministrul Economiei de la Paris, Emmanuel Macron, a anunţat că Executivul va prelua o participaţie de până la 20% din "Alstom" de la "Bouygues", după finalizarea tranzacţiei dintre GE şi "Alstom". Prin achiziţia titlurilor de la actualul acţionar majoritar, "Bouygues", statul vrea să obţină mai mult control asupra strategiei companiei.

Adunarea Generală a Acţionarilor "Alstom" care ar urma să aprobe acordul cu GE este programată pentru data de 19 decembrie, iar finalizarea tranzacţiei este aşteptată în primul semestru din 2015.

"Proiectul cu General Electric înregistrează progrese", a declarat directorul executiv al companiei franceze, Patrick Kron.

Ieri, "Alstom" a anunţat că, în perioada aprilie-septembrie 2014, profitul său net a scăzut cu 32%, la 255 milioane de euro. Vânzările sale au crescut cu 13%, la 3,1 miliarde de euro, iar comenzile au însumat 6,4 miliarde de dolari, cifră de peste două ori mai mare faţă de perioada similară din 2013. Valoarea mult mai mare de anul acesta se datorează unui contract de 4 miliarde de euro, obţinut în Africa de Sud. Pe segmentul activităţilor de transport, compania a generat un flux de numerar de 85 de milioane de euro, comparativ cu un miliard de euro în cazul diviziei de energie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS