Franţa repatriază din Siria mai mulţi copii orfani şi izolaţi de jihadişti

L.A.
Internaţional /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Franţa a repatriat astăzi, din Siria, cinci copii de jihadişti - orfani şi izolaţi, în vârstă de până în cinci ani -, din tabere situate în nord-estul Siriei, a anunţat Quai d'Orsay, relatează AFP şi Reuters.

"Aceşti copii sunt urmăriţi medical şi psihologic şi au fost predaţi autorităţilor judiciare", precizează Ministerul francez de Externe într-un comunicat.

Decizia repatrierii copiilor a fost luată "având în vedere situaţia acestor copii foarte mici, deosebit de vulnerabili", se arată în comunicat.

Persoane "apropiate vizate" au fost informate cu privire la repatrierea lor, precizează ministerul.

Ministerul mulţumeşte Forţelor Democratice Siriene (FDS) pentru "cooperarea lor, care a făcut posibilă această soluţie".

Cazul copiilor unor jihadişti reprezintă o adevărată bătaie de cap pentru capitalele europene.

Potrivit ministrului francez al Justiţiei, Nicole Belloubet, majoritatea cetăţenilor francezi deţinuţi în aceste tabere în Kurdistanul sirian - aproximativ 150, potrivit unor surse franceze - ar fi copii.

Repatrierea copiilor unor jihadişti francezi deţinuţi de forţe kurde în Siria va avea loc " de la caz la caz", a reiterat săptămâna aceasta preşedintele francez Emmanuel Macron, în contextul unei multiplicări a unor îndemnuri la repatrierea lor în Franţa.

La 28 februarie, familii ale unor copii care se află în Siria au depus o plângere la Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului, cu scopul de a obliga Franţa să le ofere protecţia sa acestor minori veniţi cu părinţii lor jihadişti în Siria sau născuţi în această ţară.

Acest apel în favoarea repatrierilor a fost preluat de către un colectiv de actori din cadrul societăţii civile, care au apreciat că refuzul de a veni în ajutor "acestor victime ale războiului" este "în contradicţie cu valorile noastre" şi alimentează "riscul de a face «bombe cu întârziere»", mai scrie AFP.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS