Franţa stabileşte limite pentru expunerea băncilor la datoria corporativă

Ziarul BURSA #Internaţional /

Franţa stabileşte limite pentru expunerea băncilor la datoria corporativă

Consiliul pentru stabilitate financiară din Franţa a adoptat, recent, o măsură fără precedent, solicitând băncilor să pună deoparte capital suplimentar pentru riscurile legate de nivelul ridicat al datoriilor corporaţiilor, transmite Reuters, conform Agerpres.

Consiliul, care îl include pe guvernatorul Băncii Centrale a Franţei şi este condus de ministrul de Finanţe, a cerut băncilor să-şi limiteze expunerea la companiile puternic îndatorate, conform noilor reglementări care vor intra în vigoare din iulie. Autorităţile au impus un aşa - numit amortizor anticiclic de capital de 0,25% din activele riscante ale băncilor din Franţa, la recomandarea băncii centrale.

Toate grupurile bancare franceze trebuie să aibă la dispoziţie suficient capital pentru a îndeplini această limită, iar băncile străine trebuie, de asemenea, să impună acest buffer (rezervă financiară) activelor lor din Franţa, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Luna trecută, Consiliul a anunţat cele mai mari bănci franceze - BNP Paribas, Societe Generale, Credit Agricole, Credit Mutuel, BPCE şi La Banque Postale - că timp de doi ani vor trebui să-şi limiteze la 5% din capitalul lor expunerea la cele mai îndatorate companii, începând din iulie. Termenul de doi ani ar putea fi prelungit.

Alte ţări din UE ar putea impune limite companiilor franceze, pentru ca aces-tea să nu apeleze la alte bănci europene pentru credite, a precizat Consiliul.

În ultimii ani, datoriile corporaţiilor franceze au atins un nivel, record, deoarece accesul la finanţare a fost facil. În mod repetat, guvernatorul Băncii Centrale a Franţei, Francois Villeroy de Galhau, a avertizat că, dacă ritmul acordării împrumuturilor nu va încetini, Consiliul va lua în calcul restricţionarea creditării la următoarea sa şedinţă din iunie.

Conform datelor băncii centrale a Franţei, publicate recent, împrumuturile corporaţiilor au crescut cu 5,2% în martie, de la 5% în februarie.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  1. Ia o companie si spune cât are datorie din cifra de afaceri.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo