Conferinta BURSA Codul insolventei 2019Conferinta BURSA Codul insolventei 2019

Frăţilă cere pornirea acţiunii în răspundere împotriva lui Fercală

Elena Deacu
Piaţa de Capital /

Frăţilă cere pornirea acţiunii în răspundere împotriva lui Fercală

Constantin Frăţilă va cere, în AGA SIF Transilvania, aprobarea pornirii acţiunii în răspundere împotriva lui Mihai Fercală, preşedinte executiv şi director general al societăţii, pentru activităţi desfăşurate în calitate de membru al Directoratului şi, de asemenea, mandatarea persoanei împuternicite pentru exercitarea acţiunii în justiţie.

Completarea adusă pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor ce va avea loc în data de 11 august a fost solicitată de acţionarii Constantin Frăţilă, Maria Alexandra Frăţilă şi Gabriela Alexe, ce deţin împreună 5,02% din capitalul social al SIF3.

De asemenea, pe ordinea de zi s-a introdus şi solicitarea aprobării revocării lui Constantin Frăţilă din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere, completare solicitată de un grup de 63 de acţionari, ce deţin împreună un procent de 10,2038% din capitalul social al SIF Transilvania.

SIF3 Transilvania a convocat acţionarii, pe 11 august, să decidă alegerea Consiliului de Supraveghere, prin metoda votului cumulativ, după cum solicitase un grup de acţionari cu deţineri cumulate de aproximativ 5%, din jurul lui Constantin Frăţilă.

Acesta din urmă a cerut convocarea AGA la SIF3, după ce a demisionat, din funcţia de administrator/preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii COMCM Constanţa (CMCM), pe motiv că noul regulament al SIF3 nu îi permite cumulul de funcţii.

Constantin Frăţilă a solicitat şi modificarea actului constitutiv al SIF3, astfel încât remuneraţia lunară a membrilor Consiliului de Supraveghere să fie stabilită la nivelul a două salarii medii brute pe societate pentru fiecare membru al consiliului, 2,5 salarii medii brute pe societate pentru vicepreşedinte şi 3 salarii medii brute pe societate pentru preşedinte.

Propunerea acţionarului mai conţine: prevederea ca remuneraţia lunară a Preşedintelui Directoratului să fie stabilită la nivelul a 5 salarii medii brute pe societate şi 3 salarii medii brute pe societate pentru ceilalţi membri ai Directoratului.

Frăţilă mai doreşte ca membrii Consiliului de Supraveghere, ai Directoratului şi personalul societăţii să aibă dreptul să participe la repartizarea profitului net aferent fiecărui exerciţiu financiar în limita unei cote procentuale, precizată în notele explicative la situaţiile financiare anuale supuse aprobării adunării generale a acţionarilor.

Conform noilor prevederi ale Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Consiliului de Supraveghere al SIF 3, modificat în 6 iunie, "membrii Consiliului de Supraveghere nu vor putea încheia un contract de muncă sau ocupa nicio funcţie executivă, nu vor putea fi numiţi administratori, directori, membri ai consiliului de supraveghere sau ai directoratului societăţilor din portofoliul SIF Transilvania indiferent de procentul de deţinere avut în aceste societăţi".

În prezent, Constantin Fraţilă , împreună cu soţia şi fiica sa, controlează 31,66% din acţiunile COMCM Constanţa, iar la SIF 3 are o deţinere de 5%, fiind unul dintre cei mai mari acţionari.

La alegerile precedente de la SIF3, părea că Mihai Fercală şi Constantin Frăţilă ajunseseră la o înţelegere, întrucât cel din urmă a fost ales atât preşedinte al CMCM, cât şi membru în CS al SIF3 Transilvania.

În trecut, a existat un conflict între domnia sa şi SIF Transilvania, pentru controlul Scut Constanţa, societate unde COMCM are 64,0071% din capital, iar fostul arbitru din Divizia A de fotbal 32,7660%.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. SIF-3 Transilvania suporta ,de ani buni,autoritarismul domnului Fercala care-si aroga niste rezultate ce apartin in primulrand structurii,nicidecum unui personaj cu accente paranoide.

  Poate coagularea naturala a actionarilor va matura clientela transpartinica ce s-a cuibarit in aceste structuri in vremuri tulburi. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Micii actionari,de ani buni,sunt o masa de manevra pentru birocratii longevivi de la SIF-uri.

   N-ar fi inoportun ca acestia se se organizeze,dupa un plan structurat,pentru a-si apara interesele in fata unei oligarhii deja constituite la nivelul acestor catacombe financiare de sorginte iliesciana.

   Pina in august e timp suficient pentru a raspunde unor pasari de prada cu uneltele unui bun simt civic! 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocat