FSLI: "Guvernul trebuie să rezolve problema plăţii salariilor în educaţie"

D.I.
Politică /

"Guvernul trebuie să rezolve problema plăţii salariilor în educaţie"

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) solicită Guvernului să rezolve problema plăţii salariilor pentru angajaţii din sistemul de educaţie, care nu îşi vor primi banii în avans înaintea sărbătorilor, spunând că premierul Viorica Dăncilă trebuie să îşi asume că face declaraţii fără să se asigure că poate să pună în practică ceea ce promite, se arată într-un comunicat al FSLI, dat astăzi publicităţii.

În document, FSLI afirmă că este cert că premierul Viorica Dăncilă "una spune şi alta face, fără să cunoască situaţia reală din învăţământ", sindicaliştii făcând referire la declaraţiile acesteia potrivit cărora salariile bugetarilor vor fi plătite în această săptămână, înainte de Paşte.

Reprezentanţii FSLI precizează: "Din păcate, angajaţii din învăţământ, care sunt cea mai mare categorie socio-profesională din sistemul bugetar, nu vor primi în avans salariile aferente lunii martie, în această săptămână. În aceste condiţii, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită Executivului să aplice toate măsurile de care dispune pentru a rezolva problema apărută în cazul angajaţilor din sistemul de învăţământ, astfel încât aceştia să nu fie discriminaţi în comparaţie cu alte categorii bugetare".

Preşedintele FSLI, Simion Hancescu, afirmă: "Oamenii aşteaptă aceşti bani, mai ales că nu vorbim despre o categorie profesională cu salarii foarte mari. Din contră, iar fiecare trebuie să aibă posibilitatea să pună câte ceva pe masa de Paşte. Guvernul trebuie să înţeleagă faptul că a creat aşteptări în rândul oamenilor. Pentru neplata salariilor în avans, aşa cum s-a spus, colegii noştri nu pot să primească drept scuză modificările necesare care au fost realizate în EDUSAL, în ultima perioadă. Executivul trebuie să se implice serios pentru a găsi o soluţie".

Pentru angajaţii din educaţie plata salariilor se face în mod normal în ziua de 14 a lunii.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, astăzi, că salariile bugetarilor vor fi virate săptămâna aceasta, dar pensiile nu, deoarece va fi o perioadă foarte mare până când se va încasa următoarea pensie.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  1. Guvernul trebuie sa reduca numarul bugetarilor la maxim 35% din numarul actual! A

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită